BU FOTOĞRAFA BAKIN

29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. Her yıl büyük tartışmaların yaşandığı bu anlamlı ve önemli günde bir fotoğraf dikkatimi çekti.

Isparta Valisi A.Haydar Öner ve eşi Saadet Şen Öner’in ev sahipliğinde S.D kongre merkezinde gerçekleşen Cumhuriyet resepsiyonundaki bu fotoğraf aslında tüm tartışmalara son noktayı koyacak bir fotoğraf.

 Cumhuriyet resepsiyonunun verildiği tüm illerimizde belki bu fotoğrafa rastlamışızdır. Televizyon kanallarının ana haber bültenlerini izlediğimizde Türkiye’nin değişik illerindeki Cumhuriyet resepsiyonu manzaraları haber olarak verildi. Bazı illeremizde askerler resepsiyonu terk etti, bazı illerde asker ile türbanlılar aynı karede yer aldı, bazı illerimizde türbanlılar ayrı bir odada tutuldu.

Her yıl bu manzaraları yaşarız ve büyük tartışmalarla Cumhuriyeti kutlarız. En büyük tartışmada devletin zirvesinde olur. Köşkte verilecek olan resepsiyona muhalefet katılmaz, türbanlılar katılır, Cumhurbaşkanının eli sıkılmaz, eşi ile tokalaşılmaz...... Bu tartışmalar uzar gider....

 

Gelelim biz Isparta’daki Cumhuriyet kutlamalarına ve resepsiyona....

 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarında Vali Öner’in yaptığı konuşma güne damgasını vuran, altı çizilecek önemli bir konuşma idi...

Atatürk’ün son nefesindeki söylediği sözü hatırlatan vali Öner,  Atatürk’ün tartıma konusu yapılmamasını istedi.

 Bu arada akşam kongre merkezinde yapılan Cumhuriyet resepsiyonuna Sivil ve askeri erkanın yanısıra, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, iş dünyası ve çok sayıda davetli katıldı.

 Cumhuriyet resepsiyonunda türbanlı ve türbanlı olmayanların birlikte kutladığı bu resepsiyonda objektiflerimize yansıyan bu fotoğraf aslında tartışmalara son noktayı koyacak birçok şeyi anlatıyor.

 Türkiye’nin önünde birçok hedefler varken biz hala türbanı ve Cumhuriyeti tartışarak zaman kaybediyoruz değilmi?...