Geçtiğimiz günlerde Nazmi Toker ve aynı bahçe içindeki Bilim Sanat Merkezi ile ilgili gelişmeler basına yanmıştı. Nazmi Toker okulunda derslikler yetersiz olduğu için, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezinin bazı dersliklerini Nazmi Toker okuluna verdi.
Devamı 2'de
 
 
Bu uygulamaya Bilim Sanat Merkezinde çocuğu eğitim gören bazı veliler karşı çıkmış ve Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'e gitmişlerdi. Caner yerinde bir tepki ile uygulamanın doğru olduğunu söyledi.
Ama veliler, bununla yetirmediler ve Milli Eğitim Bakanlığına konuyu ilettiler. Bakanlık Milli Eğitim'-den bilgi istedi.
 
Allah aşkına nasıl bir mantık bu? Hangi gerekçe ile yerinde bir karara karşı çıkılır?
 
Okurlarımıza durumu izah edelim istedik.
 
Bilindiği gibi Bilim Sanat Merkezi okullardaki zeki öğrencilere eğitim veren bir kurum. Öğrenciler derslere normal okullarının dersi bittikten sonra, yani 15.30'dan sonra geliyorlar. Bu saate kadar okul boş, öğrenci yok. Nazmi Toker okulunun dersi de 15.00'te bitiyor.
 
Zaten öyle çok fazla kayıtlı öğrencisi de yok. En fazla 80-100 arasında kayıtlı öğrenci var. Kayıtlı öğrencilerden devam etmeyenlerde ciddi oranda.
 
O halde neden iş bu kadar kaşınır? Neden eldeki atıl imkan, boş okul eğitim için kullandırıl¬mak istenmez? Bu işi kim kaşıyor?
 
Nazmi Toker öğrencilerinin, daha iyi şartlarda eğitim almasına neden karşı çıkarlar? Bilim Sanat Merkezi öğrencilerine en küçük bir olumsuz etkisi olmayan, tam tersine eğitim için olumlu bir karara neden karşı çıkılır?
 
Bu hangi akıldır, hangi mantıktır? Tamam, Bilim Sanat Merkezinin öğrencileri zekidir, tamam onlar farklı öğrencidir. Ama bir öğrencinin zeki olması, farklı olması, kendi eğitimine etki yapmayacağını bilinmesine rağmen, başka bir öğrencinin daha iyi eğitim almasına engel midir? Bu Nazmi Toker okulunun öğrencilerine haksızlık değil midir?
 
Hiç kimse uygulamadan zarar görmediği, tam tersine bir çok öğrenciye daha iyi imkan sağlandığı bir uygulamaya neden karşı çıkılır?
 
Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner doğru bir karar vermiştir ve tepkilere cevabı yerindedir. Bu işi kaşıyan ortaya çıkmalı ve izahını yapmalıdır.