Belediye Başkanı  Y. Ziya Günaydın önceki gün Otel Ispartada medya mensupları ile biraraya geldi. Kahvaltılı basın toplantısında Başkan Günaydın bugüne kadar kamuoyuna yansımayan çalışmalarını ve bundan sonra yapacağı hizmetlerini  anlattı.
 Bu basın toplantısında not aldığım ve altını çizdiğim iki konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve yorumlamak istedim. Birincisi ve en önemlisi geçmiş belediye yönetiminin bir icraatı...

Bu icratı bugünkü yönetim ile kıyasladığımız zaman bu kadarınada pes diyebileceğimiz bir manzara ile karşı karşıya kalıyoruz..

Geçmiş dönemde belediye, su sayaç-larını okuma işini özelleştirerek Sancar isimli bir şirkete vermişti!.. Bu şirket 34 personel ile bu işi Katmadeğeri dahil yaklaşık 1.4 trilyon liraya yapıyordu!...

 Peki yeni dönemde Belediye bu işi kaç kişi ile yapıyor dersiniz? Kulaklarınıza inanamayacaksınız ama 11 kişi, 84 bin abonesi olan Isparta’nın suyunu gece gündüz demeden, haftasonları dinlenmeden  çalışıyor ve Ispartanın su sayaçlarını okuyor...
Şimdiki belediye yönetimi Belediyenin 11 personelinin maaşlarının dışında bir masrafılarının olmadığını , belediye olarak bu işten en az yıllık 1 trilyon lira tasarruf sağladıklarını  ifade etti.

  Belediye Başkanı Günaydın’ın basın toplantısının ana fikride aslında belediyenin tasarrufları ile ilgili idi.  Bir çok konuda tasarufa giderek belediyeyi kara geçirdiklerinin altını çizen  Başkan Günaydın, Eğirdir’den getirilen suyun maliyetinin yüksek olmasına rağmen suya zam  yapmamalarının en önemli nedeninin sistemdeki arızaları giderdiklerini ve tesisleri yenilediklerini belirterek enerji tasarrufunda bulunduklarını söyledi.

 Bugüne kadar belediye eski yönetimi ile ilgili hiç bir konuyu gündeme getirmedik. Ne yeniyi övdük nede eskiyi yerdik. neden eski yönetimin hatalarını yazmıyorsunuz diyenlere cevap niteliğindeki bu haber ve yorumun önümüzdeki günlerdede devam edeceğini belirtmek istiyorum.

 Bu arada belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın basın toplantısında altını çizdiği ama gündeme getirmemezi istemediği bir hususu daha kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. başkan Günaydın, bundan sonra yapacağı hizmetleri bitmeden kamuoyu ile paylaşmayacağını, bittikten sonra kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. bunun nedenini ise bazı kişilerin hizmetleri engelleyecek girişimlerde bulunduğunu, sürekli dilekçe yazdığını, müfettiş çağırdığını ve belediyeye zaman kaybettirdiğini söyledi. Bu önemli ve altı çizilecek bir konu, bu konuyu kamuoyunun bilmesinde ve değerlendirmesinde fayda görüyorum.

Önemli olan Isparta’ya hizmet gelmesidir, kimin getirdiği değil. Bu noktadan hareketle hizmet gelmesini engelleyenlerde haindir.

İnsanların siyasi görüşü ve bulundukları konum önemli değildir. Önemli olan Isparta’nın geleceğidir. Bu şehirde yaşıyor, suyunu içiyor, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak, sorumluluklarımızı bilmeli, şahsi ihtiras ve kinlerimizi bir kenara bırakıp Isparta’nın geleceği için el ele vermeliyiz. Dün iyi işler yapıp alkışladığımız insanları bugün eleştiriyorsak, bugün çalışmalarını takdirle karşıladığımız  insanların hatasını görüp yarın eleştirmemizden  rahatsızlık duymamasını, istiyruz. Aksine uyardığımız için teşekkür etmesinin bir erdemlik olacağını düşünüyoruz.