Yerel seçimlere yaklaşık 1 yıl kaldı. Bu bağlamda siyasi arenada tanınmış, tanınmamış birçok isim Isparta Belediye Başkanlığı için çalışmalara başladı.

GÖZDE PARTİ AK PARTİ

Isparta Belediye Başkanı olmayı hedefleyen birçok isim Ak Partinin güçlü adres olduğunu biliyorlar ve bu nedenle bazıları genel merkezden, bazıları ise yerel merkezden giriş yapmaya çalışıyor.

DİĞER PARTİLER İTTİFAK YAPABİLİR

Geride kalan tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Ak Parti dışındaki tüm partilerin birbirleriyle gizli yada açık ittifak yapabilecekleri de ihtimal.

SON SEÇİM NASIL KAYBEDİLDİ?

Az öncede belirttiğimiz gibi Ak Parti belediye başkanlığını almaya her ne kadar da en yakın parti gibi görünse de aslında Ak Partinin işi hiç de kolay değil, zira önceki başkan Hasan Balaman seçimleri En yakın aday olan Günaydın'a 7.103 oyla kaptırdı.

Burada eğer Ak Parti birlik olmayı başarsaydı bugün belediyeyi Ak Parti yönetiyor olacaktı ama olamadılar. 2009 yerel seçimlerini analiz ettiğimizde Ak Partideki bu bölünme Saadet partisinin oylarını normalin üzerinde artırdığını gösteriyor ki Saadet partisinin 6.875 oy alması normalin üzerinde.

Netice olarak Ak Parti içindeki farklı kesimler yine seçim zamanı telefonlara davranıp aman benim üyesi olduğum partime sakın oy vermeyin telefonları edilirse Ak Parti yine hüsrana uğrayacaktır.

Bu veballe içi tahat edenler hatta milletvekili bile olabilenler olsa da bu süreçte Isparta'nın kaybettikleri sizin olmayan vicdanınıza havale ama sizin yine umrunuzda olmaz zira mevcut başkanlada zaten çok iyi ilişkileriniz sürüyor, birbirinizi alkışlamaya devam ediyorsunuz.

Sözüm partisine oy verilmemesi için tanıdığı isimleri telefonla tek tek arayıp partisine ihanet edenlere, Başbakan Erdoğan' ın kredisiyle aldığınız o oylar ve koltuklar elbet sizden birgün hesap soracaktır.