Buna layık mıyız ?

Yıl yıl eğitim ödeneği olarak ta ciddi ödenekler alıyoruz.
Peki bu imkanlara, alt - yapıya göre başarı durumumuz ne? Bunu herkes biliyor. Aynı şeyleri tekrarlamanın anlamı yok.

Ama yetkililerin artık kendilerine gelmesi ve acil olarak önlem alması gerekiyor. Çalıştaysa Çalıştay, başka bir şeyse o. Ama bir an önce imkanların hakkı verilmeli. İsparta bu sonuçlara layık değil, bunu hak etmiyor. Ama tekrar ediyorum zaman geçiyor, bu yılı da kaybediyoruz.
Sayın Valinin bu konuda gerekeni yapmasını ve Milli Eğitim yetkililerini uyarmasını bekliyoruz.
 

DANIŞMAN ÖĞRETMENLİK
Anadolu Öğretmen Lisesinde bu yıl başlanan Danışman Öğretmenlik uygulaması konusundaki yazım üzerine yüzlerce mail ve telefon aldım. Genel olarak olumlu.
 

Ancak aykırı bazı görüşlerde var. Bazı okuyucularım bu sistemin zaten var olduğunu söylüyorlar.
Var olabilir ama'bizim bahsettiğimiz gerçek anlamda hayata geçmesi ve uygulanması. Kağıt üzerinde formalite olarak kalmaması.
 

Bazı okuyucularımız da, öğretmenin yükünün fazla olduğunu, danışmanlık sisteminin daha fazla yük getireceğini söylüyor. Doğrudur, yük fazla olabilir ve bu yapılacak iş çok fazla yük getirmez. Yapılacak iş öğretmenlikle ilgilidir.


Ancak Milli Eğitim idarecileri her zaman olduğu gibi yine olaylara duyarsız ve ilgisizler. Ne yapalım Allah selamet versin.
 

KAYIT PARALARI
Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in genelgesine aykırı olarak kayıt ve diploma parası alan okul idarecilerine soruşturma açılacağı ve ceza verileceği konuşuluyor.
 

Eğitimde önemli kararlara imza atmasını beklediğim bir bakanın bu kadar basit ve idarecilerin haklı bir konunu üzerinde bu kadar fazla durmasını anlamakta zorlanıyorum.
Okulların durumu ve kaynakları belli olduğu halde neden hala gerçeklerle uyuşmayan icraatlarla uğraşılır?
 

Sayın Bakan okulların ihtiyaçları için verir parayı, müdür de kayıt ve diplama parası almaz.
Hem ödenek vermeyeceksiniz, hem para alma diyeceksiniz? Peki okulların ihtiyaçları nereden   ■ karşılanacak?
 

Sayın Bakan ve kendine bu aklı veren üst düzey bürokratlar bir gün okul müdürlüğü yapsalar, herhalde bu vantıklarının vanlıs olduaunu görürler.