“Kentsel Dönüşümü” Türkiye aylardır konuşurken Isparta bekledi. Şimdi de hayati bir konuyu “polemik” kurbanı yapmayalım. Yapılacak iş belli, tartışmayı artık bırakalım.
 
Değişik konularda görüşlerimizi belirtince bazı aklı evveller “bu konuda da mı görüşün var” diye yorum yazıyor. Allah akıl vermiş düşünüyoruz, düşünmeye çalışıyoruz.
 
Bugün “Kentsel Dönüşüm” ile ilgili endişelerimizi kısaca paylaşacağım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aylardır bu konu üzerinde çalışıyor, bir çok il önemli mesafe kat etti ama biz hala bakıyoruz. Bekledik ama nihayet gündeme aldık. 
 
Ancak gündeme aldıktan sonra hemen tedavisi zor hastalığımız nüksetti ve “polemik” meselesi haline getirdik. Göreceksiniz bu konuda tartışmalar sürecek. Tartışmalar çözüm odaklı değil, konuyu çıkmaza sokmak odaklı olunca yine Isparta kaybedecek.
 
Polemik ile gündem oluşurken, “kentsel dönüşüm” ile ilgili yine somut atılmayacak, yine Isparta kaybedecek.
 
Allah aşkına yapılacak iş belli, bırakın artık tartışmayı somut adımlar atın. Isparta’nın önüne bu konuda net hedefler koyun ve teknik boyutta çalışmalara başlayın. Bunu da berecemezsek vebali büyük olur.
 
Ne yapılacağı konusunda illaki konunun uzmanı olmak gerekmiyor. Uzmanlar işin teknik boyutunu ele alırlar. Ama Isparta’nın nerelerinde ve nasıl kentsel dönüşüm olması gerektiğini herhalde bilmeyen yoktur.
 
Tartışmaları kısa tutun. Oturun ve çözüm bulun. Böyle bir konunun teknik boyut dışında neyini tartışıyorsunuz?
 
İletişime açık olmak gerekiyor. İşin muhatapları belli. Ne olur “Kentsel Dönüşümü” siyasetin ve polimeğin kurbanı etmeyelim.