Bucak Belediyesi, kurban vecibelerini yapmak isteyen vatandaşlara Çamlıca Mahallesi'nde bulunan belediye mezbahasında kurban kesim hizmeti verecek. Büyükbaş kesim ücreti 300 TL, küçükbaş kesim ücreti ise 50 TL olarak belirlendi.


Bucak Belediyesi mezbahasında kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar, zabıta müdürlüğüne 13 Temmuz'dan itibaren başvuru formu yaparak, kurban sıra numaralarını almaya başladı. Vatandaşlar ihtiyaç halinde pazar pazarı ve cumartesi pazarındaki alanda da mağduriyet yaşamamaları namına kesimlerini kendi imkanları ile gerçekleştirebilecek. öte taraftan Çevre Koruma ve Teftiş Müdürlüğü ekipleri kadar kurban kesim yerlerinin ilaçlama ve temizliği yapılacak.


Girişler kontrollü olacak


Korona virüs tedbirleri zarfında satış ve kesim yerlerinde asgari 1.5 metre olacak şekilde fiziksel mesafenin korunmasına dikkat edileceğini, maske takmanın zorunluğu olacağını dile getiren Başkan Emrullah Ünal, “2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ uyarınca, satmak alanında 8 metrekareye bir birey olacak şekilde kontrollü antre sağlanacak” dedi.


Ateşi olanlar alınmayacak


Başkan Ünal, satmak ve kesim yerleri girişlerinde vatandaşların ateşinin ölçüleceği ve 38 derecenin üstünde ateşi olanların girişlerine müsade verilmeyeceğini de sözlerine ekledi. Ünal, ayrıca ayrıca satış ayrıca de kesim yerleri girişlerine ve alanda belirlenen noktalara el antiseptiği yerleştirileceğini de açıklama etti.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur