Burdur’un Bucak ilçesi’nde geçen yıl hizmete giren Devlet Hastanesi bahçesi yeşillendiriliyor.

Bucak Devlet Hastanesi bahçesine son fidan dikimine katılan Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Bucak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bilal Tanrıtanır ve Bucak Orman İşletme Müdür Yardımcısı Emin Demir ile birlikte hastane bahçesine limoni servi fidanı diktiler.

Sezgin, “Orman İşletme Müdürlüğümüzün daha önce başlattığı ve dikimlerini gerçekleştirdiği, kalan kısımını ise hastane yöneticilerimiz ile birlikte biz dikimini gerçekleştirdik. Bucak’ta yeşillendirme çalışmaları sadece hastane bahçesinde değil, tüm kamu kurumlarımızda, yol kenarlarında, camilerimiz, mezarlıklarımız, kısacası tüm fidan dikilmesi gereken neresi varsa fidan dikerek şehrimizin yeşillendirip yemyeşil bir Bucak inşa edeceğiz” dedi.

Bucak Orman İşletme Müdür Yardımcısı Emin Demir de Bucak’ta ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Demir, Bucak Devlet Hastanesi bahçesine 24 ıhlamur, 15 karaçam, 15 ağlayançam, 28 kartopu, 6 batı ladini, 40 alacalı taflan, 7 limoni servi ve 2 leylandi fidanı dikilirken bu güne kadar 8 bin 500 metre karayolu kenarı ağaçlandırması, 8 okul, 7 cami, 6 mezarlık ağaçlandırması yapıldığını belirtti.