Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in girişimleriyle sonuçlanan Burdur Belediyesi İleri Biyoloji Ile Ilgili Atıksu Temizleme Tesisi İnşaatı başlıyor.


Burdur'un en büyük sorunlarından birine daha çözüm olacak 27 bin metre küplük, 30.000 m2'lik İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile Burdur Gölü'nde özellikle havaların ısınması ile birlikte vatandaşların şikâyetçi olduğu gösterme ve koku kirliliği son bulacak. Avrupa Yatırım Bankası'ndan 11 milyon 500 bin avro kredi anlaşması ardından ilana çıkarılan İleri Biyolojik Atıksu Temizleme Tesisi'nin geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapılmış, İnşaatının başlaması için ise bugün İller Bankası Akdeniz Bölge Müdürü Fuat Koçal, Yüklenici Firma Yapı Uygulamaları Müdürü Bora Gümüş ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz arasında imzaları atıldı.



"İlbank Kredisi ile tamamlamış olacağız"


Burdur'a kazandırılacak büyük yatırımın inşaatının başlayacağı alanı ziyaret ederek, proje hakkında data bölge Başkan Ercengiz, “Bugün İleri Biyoloji Ile Ilgili Atık Su Arıtma Tesisi'nin yer teslimini gerçekleştiriyoruz. Yüklenici firmamız ve İlbank Alan Müdürümüz Fuat Koçal İle birlikteyiz. Natürel oysa teknik ekiplerimiz de bizlerle birlikte. İlgili firmamız, konuyla ilgili bizleri bilgilendirdiler. İlbank Alan Müdürümüz Fuat bey 2016'dan beri sağ olsun işin keza takipçisi oldu, ayrıca de bu konuda bizlere oldukça desteği oldu. Geldiğimiz nokta da Burdur'un en esas sorunlarından birisi olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ihtiyacımızı da İlbank Kredisi ile tamamlamış olacağız. Yüklenici Firma Yetkilimiz Serbest bey'den de laf aldık. En kısa zaman da sözleşmenin gereği olan tarih yok ondan öncesinde bu yapımı tamamlamasını bekliyoruz. Burdur'umuza, halkımıza uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur