Vali Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ramazan Bayramı öncesi Burdur'a gezi planlayan bütün vatandaşlara kayda değer uyarılarda bulundu. Yaptığı paylaşımda Bayram dolayısıyla 4 gün süreyle ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten Vali Şıldak, yasağın başladığı Cumartesi gününden önce Burdur'a gelmeyi planlayanların il girişlerinde tespit edilerek 14 jurnal süreyle evlerinde gözlem altına alınacağını belirtti.

35 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Bayram öncesi gelenlerin kayıt altına alınarak 14 gün süreyle Burdur'daki ikametlerinde gözlem aşağıda tutulacaklarını vurgulayan Vali Şıldak, bu kuralın ihlal edilmesi halinde ise bir yurtta karantinaya alınacaklarını belirtti.

"14 gün gözlem"

Vali Şıldak, önemli bildiri başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Bayram tatili süresince ülkemizin tamamında sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Sokağa çıkma yasağının başlayacağı Cumartesi gününden önce diğer illerden Burdur'a gelenler, 6 Mayıs tarihli ve 35 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayanılarak il giriş teftiş noktalarında saptama edilerek tescil altına alınacak, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde doğal olarak dışında çıkamayacakları gibi keza toplam 14 gün süreyle Burdur'daki ikametlerinde gözlem aşağıda tutulacaklardır.

Bu kuralı ihlal etmeleri halinde ise bir yurtta karantinaya alınacaklardır. Burdur iline gezi planlayan bütün vatandaşlarımıza önemle duyurulur" ifadelerine yer verdi.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur