Burdur Valisi Hasan Şıldak, "Burdur'a veda ederken bu hoş ilin sahip olduğu büyük potansiyeli her geçen gün daha iyi kullanarak tarım ve hayvancılık ile madencilik alanlarının yanı sıra turizm ve eğitimdeki kapasitesini de güçlendireceğine inanıyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göre Burdur Valiliğinden Balıkesir Valiliğine atanan Burdur Valisi Hasan Şıldak veda mesajı yayımladı. Vali Şıldak, "İlk Valilik görevini yürüttüğüm Burdur İlinden ayrılmanın burukluğunu yaşarken, Balıkesir İlinde hizmet edecek olmanın telaşı ve mutluluğunu hissediyorum. Ilk Önce bizi bu göreve layık görebilen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımı talep ediyorum. İki yılı aşkın süredir ödev yaptığım Teke Yöresi ve Göller Bölgesinin özgün güzelliklere sahip şehri olan Burdur'un gönlümüzde her zaman ayrı bir yeri olacaktır. Burdur'da göreve başladığımız ilk andan itibaren destek veren, çalışmalarımıza katkı sağlayan milletvekillerimize, millet kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine, tüm egzersiz arkadaşlarıma ve halk personeline, siyasi parti, iş odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve mensuplarına, il genel meclisi üyelerimize, muhtarlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Sıcak ilgi ve yakınlıkları ile desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz, her fırsatta aralarında olmaya itina gösterdiğimiz bütün Burdurlu vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.



Salda Gölü ve Lavanta Yolu ile ilgili yürütülen araştırmalar


"Tayin süremiz içerisinde bütün gücümüzle Burdura en iyi şekilde hizmet etmeyi esas prensip olarak benimseyerek, adil, şeffaf, bereketli, etkili ve gülen bir yönetim anlayışıyla, defalarca vatandaşımızı önceleyerek egzersiz gayreti içerisinde olduk" diyen Şıldak, ilin her yönden gelişimi ve yatırımların takibi konusunda en detaylı şekilde itina gösterdiklerini belirtti. Şıldak, "Devletimizin desteğine ve şefkatine daha fazla gereklilik duyan Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz, engellilerimiz, bize itimat edilen çocuklarımız ve yardıma fakir insanlarımızla ilgilenmeye, onlarla birlikte olmaya, Devletimizin sıcaklığını hissettirmeye ayrı bir tartı verdik. Bu kapsamda Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi toplumumuzun büyük bir kesimine en etkin şekilde uzanmamıza vesile oldu. Burdur'un sahip olduğu geniş kültür ve turizm potansiyelini harekete vermek, İlin gelişimini turizm ile teşvik etmek için fazla sayıda projeli çalışmayı hayata geçirdik. Bir yandan Burdur'u bir turizm şehri olarak tanımlayarak bu alanda enerji oluştururken bir yana da altyapı, iyileştirme ve tanıtım alanlarındaki projeli çalışmaları canlı tuttuk. Bu çerçevede 2018 yılı Haziran ayından başlayarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaların kayda değer bir kısmının sonuçları alınmaya başlanmıştır. Bunların en başında Salda Gölü ve Lavanta Yolu ile ilgili yürütülen araştırmalar gelmektedir. Salda Gölü Ülkemizin sahip olduğu en kayda değer doğal miraslardan biri olarak bu dönem içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın büyük desteği ile yürütülen çalışmalarla koruma statüsü genişletilerek doğal haliyle gelecek nesillere pak, ahenkli ve orijinal haliyle itimat edilebilecek seviyeye getirilmiştir" diye konuştu.



"Gerçek bir umut ışığı oldu"


Şıldak, 2019-2020 eğitim öğretim yılında başlatılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin (BİGEP) Burdur'da eğitim alanında bir dinamizm oluşturduğunu, sağlanan geniş yardım ve katılımla proje eğitim sürecinin tüm taraflarınca benimsenerek uygulandığını belirtti. Şıldak, "Sosyal projeler aralarında Üniversitemiz ile Ticaret ve Sanayi Odalarımızın da takviye verdiği Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum isimli uyuşturucu ile uğraş projesi başarılı şekilde uygulanarak büyük bir sosyal yara olan uyuşturucu bağımlılığı konusunda gençlerimize hakiki bir umut ışığı olmuştur. Burdur'a veda ederken bu hoş ilin sahip olduğu büyük potansiyeli her geçen gün daha iyi kullanarak tarım ve hayvancılık ile madencilik alanlarının yanı sıra turizm ve eğitimdeki kapasitesini de güçlendireceğine inanıyorum. Hizmet etmekten ve aralarında olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bütün Burdurlulara pandemi ile çaba sürecindeki destekleri ve halden anlayan yaklaşımları için bir defa daha teşekkür ediyorum. İlgili bütün kurumlarımızın üstün gayreti ile tedbirlerin iyi şekilde uygulandığı İlimizde kontrollü hayat sürecinin de başarılı olarak tamamlanmasını ve sağlıklı günlere ulaşılmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle göller, güller ve gönüller diyarı Burdur'un saygın ve sadık insanlarına veda ederken hakkınızı helal edin diyor, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur