DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, Burdur'da 13 Mayıs tarihinde başlayan 2020 yılı sulandırma sezonunda toplam 196 bin 817 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaya Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını ilk elden ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi.


Yıldız, Türkiye'de suyun dörtte üçünün sulamada kullanıldığını, böylece sulandırma tesislerini yapı ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri seçim ettiklerini göze çarpan etti.


Yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda ise yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlandığının altını çizen Kaya Yıldız, “ DSİ olarak son yıllarda çağdaş sulandırma projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulandırma ile tarımda sağlanan verim artışları, imal deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde aracısız ve dolaylı artışa niçin oluyor. Bu durum bir yana kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da hayat standardını yükseltmektedir.”dedi.


Bu kapsamda Burdur'da 13 Mayıs'ta başlayan 2020 yılı sulandırma sezonunda toplam 196 bin 817 dekar tarım arazisinin sulanacağını ifade eden Yıldız, toplam 196 bin 817 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı bölüm fiyatları ile milli ekonomiye 177 milyon 135 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.


" devam eden projeler"


Burdur'da en önemli sulama projelerinin başında Gölhisar sulamasının geldiğini belirten Yıldız, “Bu bölgede 55 bin dekar bölge sulanacaktır. aynı zamanda Karaçal Sulaması zarfında 34 bin 560 dekar bölge ve Bucak Sulaması dahilinde ise 9 bin 700 dekar tarım alanı 2020 yılı sulandırma sezonunda sulanacaktır. Sadece bu üç kayda değer projede toplam 99 bin 260 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı bölüm fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 125 milyon 790 bin TL katkı maddesi sağlanması hedeflenmektedir. Çiftçiler ilerimize bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur