Teke yöresinin baki eseri ‘Hatçem' türküsünü orjinalinden uzaklaştırarak aranjör ve oyun havasına çeviren sosyal medya fenomeni Murat Övüç'e, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tepki gösterdi.


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ‘Denizin Dibinde Hatçem' Türküsü ilk önce orijinalini çaldırdıktan daha sonra basın açıklamasında bulundu.


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “popüler kültür uğruna bir türkünün daha kaybedildiğini belirterek; “Sevgili Yasin ve arkadaşları çağrıma kulak verdi, bu türküyü biz aslına uygun olarak çalalım dediler. Bu türkü tekrar tekrar manâlı insanlar sanatçılarımız tarafından aslına uygun icra edilmiş minecraft premium hesap satın al olsa da bir defa daha söylenmesi ve çalınması gerekirdi. Popüler kültürün birçok kültürümüzün varlığını tükettiği son dönemde ‘Hatçem' türküsünün de kurban edildiğini bir Burdurlu olarak görmeye yüreğimiz dayanmadı. Tepkimizi de bu şekilde koymaya çalıştık. Kültürel mirası sonraki nesillere adapte etmek fazla değerli ağıt havasında yürek parçalayıcı bir aşk öyküsünün bir oyun havasına döndürülmesine bizim tepkimiz de bugün bu şekilde oldu. Tüm Burdur halkını Türk ahali müziğine gönül vermiş tüm Türkiye halkının türkülerimize kültür ezgilerimize sahip çıkmaya ağırlama ediyorum” dedi.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur