Kampanya ile birlikte kentte öbür noktalara koyulan izmarit kutularına vatandaşlar ayrıca sigara izmaritlerini atıyor, hem de attığı izmaritle en çok taraftarı olan futbol takımı için oluşturulan ankete katılıyor.


Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, çevreye tesadüfen sigara izmaritini atılmasını önlemek amacıyla, “Hangi Takımı Tutuyorsun?” gibi soruların sorulduğu ve yanıt bölümlerinde sigara izmariti atma alanları bulunan kutular hazırlandı. İlk etapta hazırlanan kutular vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklara yerleştirildi.


Cumhuriyet Caddesinde sigara izmariti toplama kutularının montaj çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, daha temiz ve yaşanılabilir bir şehir halkı için vatandaşlardan sigara izmaritlerini yaya kaldırımlarına ve yeşil alanlara atmamasını istedi.



"Kararlıyız"


Bucak'ı Türkiye'nin en pak şehri yapma hedefiyle çevre temizliği konusunda kentte çeşitli kampanyalar başlattıklarını hatırlatan Ünal, “Biz dağıtılmış vesilelerle bilhassa çevre bilincini oluşturmak ve çevre bilincini geliştirmek nedeniyle bambaşka projeler yapıyoruz. Çevre temizliği konusunda bu bilinci devam ettirmemiz lazım. Maalesef bir takım kardeşlerimiz ayrı noktaları içtikleri izmaritleri rastgele yerlere atıyor. Rica ediyorum. Altyapısı ile çevre düzenlemesiyle yeşil bantlarıyla yeni bir şehir imar ediyoruz. Ne olur bu konuda birazcık daha hassasiyet gösterelim. Kendimiz atmadığımız gibi çevremizdeki kardeşlerimizin de içmiş olduğu sigaraları lütfen rastgele yere atmasını engelleyelim. O yüzden bunu daha pozitif çekici ülkü getirmek böyle bir anket başlattık. Kararlıyız, şehri mutlak manada pak tutacağız. Arkadaşlarımıza belli ve net bir açıklamalar verdim. Sigara izmaritini yere atan bir kardeşimizi bulun ve ibreti alem için ona o kadar bir cinayet yazın ancak yeniden kimse sigara izmaritini yere atmaya yiğitlik edemesin. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz” dedi.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur