Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyon Başkanı Reşat Petek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi gerekirse Afrin’e de gideriz canımızı da veririz” dedi.

Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (BEKAP) Şehir Konferanslarının ilk konuğu AK Parti Burdur Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyon Başkanı Reşat Petek oldu. Milletvekili Petek, “Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı: FETÖ" konulu konferans verdi. Konuşmasına Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan askerlere anarak başlayan Milletvekili Petek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi gerekirse Afrin’e de gideriz canımızı da veririz” dedi.

15 Temmuz gecesinde yapılan darbe girişimini ve 250 kahraman vatandaşımızın şehit olduğunu hatırlatan Petek, 1966 yılından beri dış güçlerin idaresinde olan FETÖ’nün zamanın şartlarına göre insani ve vicdanı sorumsuzlukta her şeyi mubah sayarak dış güçlere oyuncak ve kuklalık yaptığı süreci ele aldı. “Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı: FETÖ” isimli kitabından belgeler gösteren Petek, “En ince ayrıntısına kadar araştırmak, hem TBMM’deki görevim hem de vatandaşlık borcumdur” diye konuştu. “Hukuka her zaman hepimizin ihtiyacı var” diyen Petek, FETÖ ile mücadelenin hukuk içerisinde yapıldığını, Türkiye’de yasama, yürütme ve yargı organlarının olduğunu belirterek bu çerçevede hareket edildiğini söyledi.

Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Konferansın sonunda Milletvekili Petek, “Kukla” isimli kitabını imzaladı.