ÇALI DİBİ YOKLAMA…NABIZ YOKLAMA…

 

                            Zeki TARHAN –ANKARA

                           ----------------------------------

 

               Isparta Elektronik Medya organlarında Prof.Dr.Lütfü ÇAKMAKÇI’ya atfen verilen; “Aday olmaktan vazgeçti” yada “Adaylıktan çekildi” şeklindeki haberlerin asılsız haberler olduğunu açıklayan Prof.Dr.Lütfü ÇAKMAKÇI, bu satırların yazarına aynen şunları söyledi:

               “Şu anda çok erken,henüz seçim sürecine de girilmiş değil.Benim için ne adaylık söz konusu, ve ne de çekilmek. ÖNEMLİ OLAN, PROJELER VE ISPARTA’NIN TALEBİ. Isparta talep ederse, GÖREVDEN KAÇMAYIZ…”

                                                                  ***

               …Evet,Hoca,”Görevden kaçmayız” diyordu ve Isparta’nın neye karar vermesi gerektiğini de bakın nasıl dillendiriyordu: “ Takım olmadan,talep olmadan,projeler olmadan yola çıkılmaz.Isparta;çağdaş bir kent mi olmak istiyor,yoksa sıradan bir kent mi olmak istiyor? Bunun kararını vermek durumunda…Isparta,bu kararı verdiği zaman, Adayını kendi bulur.”

 

                                                                  ***

               Şimdi bakın ne oluyor.”Vazgeçti-çekildi” şeklinde haber yazıyorsunuz.Ve bu tür haberi masa başında üretiyorsunuz. Ne haberin kaynağına iniyorsunuz ve nede haberin öznesi olan muhatabı ile diyaloga geçiyorsunuz.Niçin bir “Alo” deyip, Hocaya ulaşıp:”Hocam,böyle bir şey var mı?” diye sormuyorsunuz? Şık olan da,medya etiğine uygun olan da bu değil mi?...

              Müsaade edin de,Zeki TARHAN da bu kadarcık bir eleştiri yöneltsin Isparta’mızın yerel Elektronik Medyamıza.

                                                                  ***

               Şimdi gelelim,Zeki TARHAN’ın yorumuna: Ankara Temsilciliğini yaptığım ve de köşe yazdığım HABER 32 İnternet Sitemiz, doğru bir Habercilik anlayışı ile,Sitenin kurumsal kimliğini öne çıkararak,algı yöntemini kullanmış,”Aday da olabilir,Aday da olmayabilir” şeklindeki bir algıyı,toplumsal algıya dönüştürmüştür.Doğrusu da budur zaten.Hoca’nın bize verdiği “ÖZEL DEMEÇ” içinden cımbızla çekebileceğimiz anahtar sözcük bunlardır.

             Eğer,Isparta kamuoyunu objektif bir şekilde oluşturma çabası ve gayreti içerisinde isek, çarpıtılmış haberlere,dezenformasyona,masa başında üretilip,spekülatif amaçlarla servis edilen haberlere ve yorumlara kesinlikle itibar etme Benim gül kokulu güzel Ispartam.

                                                        

                                                                  ***

          Ben Zeki TARHAN olarak,Yerel Seçim sürecinde,bütün siyasal Partilerimizin Yerel Yönetici Adaylarına eşit mesafede olacağım ve hepsiyle de diyalog kurarak,Isparta kamuoyunun tarafsız,doğru ve de objektif bir şekilde oluşmasına katkıda bulunacağım.Bu konuda,hiçbir siyasi Partimizin ve milletvekillerimizin kuşkusu olmasın.

       …Ve sloganımız da şu olacak: Yaşasın tarafsız ve objektif medya!!!