Çivril Belediyesi’nin, kendi elektrik enerjisini üretmek yaptığı güneş enerjisi santralinin Ocak 2018’d tamamlanması planlanıyor. 3 bin 738 panelden oluşacak santralin Çivril Belediyesi’nin elektrik ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.

Çivril Belediyesi tarafından elektrik enerjisinin üretilmesi için Karabedirler Mahallesi’nde yapımını üstlendiği güneş enerjisi santrali sona doğru yaklaşıyor. 20 dekar alan üzerine yapımı devam eden santralin, 2018 yılının Ocak ayında tamamlanması hedefleniyor. GES projesi 890 kilowatt güce sahip olacak. 3 bin 738 panelden oluşacak bu proje ile Çivril Belediyesi’nin elektrik ihtiyacının karşılanması düşünülürken, fazla üretilecek elektriğin, elektrik dağıtım şirketine satılması planlanıyor. Maliyetinin 4 trilyon 500 bin olması beklenen projeden yıllık ortalama 600 bin TL gelir sağlanması hedefleniyor.

Bölgenin, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok uygun bir konumda olduğunu Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, bu proje ile belediyenin kendi elektrik ihtiyacını karşılanmasını düşündüklerini kaydetti. Güven, “Güneş enerjisi çevreci ve maliyeti düşük bir sistemdir. Bizde bundan yararlanarak böyle bir proje yapmak için kolları sıvadık ve en kısa zamanda santralimizi faaliyete geçireceğiz. Yapımı biten ve devam eden projelerle inşallah şehrimizin çehresini değiştiriyoruz ve değiştirmeye de devam edeceğiz. Karabedirler Mahallesi sınırları içine yaptığımız GES projesi de bunlardan biri. Projemiz şimdiden hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.