Dazkırı ilçesine bağlı Karaağaçkuyusu Köyünde 90 hane imar barışı sayesinde elektriğe kavuştu.

Çeşitli nedenlerle elektrik alamayan vatandaşlar 30-40 yıl sonra elektriğe kavuştu. Daha önce güneş panelleri, jeneratörler ve hatta eski usul gazyağı lambası veya mumla aydınlatma sağlayan vatandaşlar şimdi çok mutlu.

70 yaşındaki Mustafa Çetinel, baba ocağından ayrılarak yapmış olduğu ayrı müstakil evine elektrik alamadığını belirterek; “50 yıl gaz lambası ve mumla oturdum. Başka çarem yoktu, şimdi elektriğim var. Sebep olanlardan Allah razı olsun” dedi.

İmar barışının köyde büyük heyecan yarattığını belirten Karaağaçkuyusu Köyü Muhtarı Şevki Şentürk; “Çok büyük sıkıntılarımız vardı, şimdi çözüldü” dedi.

Dört dönemdir muhtarlık görevini yürüten Şevki Şentürk, imar barışı ile birlikte vatandaşın rahatladığını ifade ederek şöyle konuştu; “Köyümüz 350 hane ve 1150 nüfustan oluşmakta. Zaman içerisinde evlenen, yeni yuva kuran gençlerimiz kendilerine ayrı evler yaptılar. Ancak çeşitli nedenlerle bir türlü elektrik alamadılar.

İmar barışı kanunu çıkınca Ak Parti Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya birçok kereler köyümüze gelerek yasa hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. Nasıl hareket edeceğimizi, nereye müracaat yapacağımızı söyledi. Vekilimiz ayrıca Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden ilgili uzmanları köyümüze göndererek başvuru işlemlerini kolaylaştırdı.

 Aynı şekilde Dazkırı Ak Parti İlçe Başkanımız Turgay Erdoğdu ve yönetimi de köyümüze birçok kereler gelerek vatandaşı bilgilendirdiler.

Ben dört dönemdir muhtarlık yapıyorum. Çok şükür şimdi köyümüzün en büyük sorunu çözüldü.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; TBMM Başkanımız Binali Yıldırım, emeği geçen tüm milletvekillerimize ve bürokratlarımıza köy halkım adına şükranlarımızı sunuyorum.”

Karaağaçkuyulu vatandaşlar ilgili mercilere müracaatlarını yaparak konut emlak değeri üzerinden %3 bedeli ilgili hesaba yatırdılar. Yapı kayıt belgelerini alan vatandaşlar ilgili elektrik kurumuna müracaatlarını yaparak elektriklerini bağlattılar.

Ülke genelinde 13 milyona yakın bağımsız yapının sorununu çözmeye yönelik olarak çıkartılan yasanın ne kadar çok isabetli olduğuna vurgu yapan Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya; imar barışı yasası sayesinde kentlerde ve köylerde birçok vatandaşın sorununun çözüldüğüne dikkat çekti. İmar barışı yasasının görüşüldüğü günlerde kamuoyunda çok farklı yorumların yapıldığına değinen Özkaya;  “Yasanın sahada uygulanması ile birlikte büyük bir sorunun çözüldüğünü gördük. Vatandaşta çok büyük bir rahatlama oldu. Bunun en güzel örneğini Karaağaçkuyusu Köyünde gördük. Vatandaş uzun yıllardır elektrik bağlatamıyordu, şimdi yapı kayıt belgelerini alarak evlerine elektrik bağlattılar. Vatandaşımız sağlık ve huzurla, aydınlık içerisinde otursun” dedi.