Malumunuz üzere Erzincan Başsavcısı,  terör örgütüne üyelikten tutuklanması süreci yaşamış, bu esnada  özel yetkili savcıların HSYK kanalıyla görevden el çektirilmesi ile ilgili gelişmeleri sıcağı sıcağına  basın yayın organlarından takip etmiştik.

İddiaların sonuca kavuşturulması bağlamında inisiyatif tamamen yargı kurumlarına geçtiğini düşünürken, Erzincan’daki iddialarla ilgili olarak  internet sitelerine, gizli tanıklarla ilgili çarpıcı iddiaların yer almaya başlaması konuyu gene gündeme taşıdı. Geçen hafta Radikal Gazetesi muhabiri üzerinden bir pazarlığın haber sitelerine düşmesi, hemen akabinde CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in gizli tanık Munzur ile görüşme esnasında çekilmiş fotoğraflarının yayınlanması kamuoyunda “neler oluyor” şeklindeki sorularına da beraberinde getirdi.

Gerçekten neler oluyor? Bir milletvekili yargıya havale edilmiş bir dava ile ilgili neden  müdahil olmaya çalışıyor. Görüntülerden görebildiğimiz kadarıyla Gizli tanıkla bir rüşvet pazarlığı sözkonusumudur. Adı geçen Milletvekili bu ilişkileri şahsı adına mı, parti kimliğini mi kullanarak gerçekleştiriyor. İlişkileri parti adına yapıyorsa CHP neden bu mesele ile bu kadar ilgileniyor. CHP’li Milletvekilinin çabalarının basın yayın organlarına yansıma kamuoyunda “bu işte bir bit yeniği var” kanaatini oluşturmasından  CHP rahatsız olmuyor mu?

Milletvekilinin gizli tanıkla görüşmesi yargıya bir müdahale değil midir?

Eğer müdahale ise,  HSYK bu konu ile ilgili sert bir bildiri yayınlamayı düşünür mü?

Çok soru sormadık değil mi?