Okulların planlamasında sürekli değişiklik yapılıyor. Öğrencinin de, velinin de, öğretmenin de kafası döndü. Her velinin isteğine göre planlama yapılamaz.
 
4 + 4 + 4 eğitim sistemine göre Isparta'daki okulların planlamalarında sürekli değişiklik yapılıyor. 3. kez planlama yapıldı. Daha önce bu-konuda görüşlerimizi açıklamıştım. Artık bu işin bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Doğrudur, yanlıştır iş o noktayı geçti, okulların açılmasına az bir süre kaldı hala durum net değil, Yetkililer artık planlama ile ilgili daha fazla oynamamalı ve bu işi bitirmeli.
 
Değişiklikler nedeniyle velinin de, öğrencinin de, öğretmenin de, idarecinin de kafası döndü. Mutlaka idareciler en iyi sistemi bulmaya, en doğru planlamayı yapmaya çalışıyor ama zaman yok. Veli çocuğunu hangi okula göndereceğini şaşırdı, öğretmenler günlük okul değiştiriyor. Bugün atandıkları okulda yarın norm fazlası durumuna düşüyorlar. Milli Eğitimdeki atama bölümüne bakanların işi de çok zor.
 
Peki neden bu duruma gelindi o bakalım. Planlamada hata olabilir, eksik olabilir. Son yapılanın öncesindeki, kademeli sistemin ağırlıklı olduğu planlama en iyisiydi. Hatalar, eksiklikler mutlaka vardı ve olacaktır da.
 
Ancak, planlamalar her velinin isteğine olamaz. Herkesin istediği okulda, istediği öğretmene çocuğunu gönderme gibi bir durumu yok.
 
Çocuklar için, eğitim için en doğrusu yapılır ve sistem işletilir. Ama bazı veliler eylem yapıyor karar değişiyor. Böyle olunca da veliler tepki ve eylem ağı genişliyor. Böyle bir şey olabilir mi? O halde her eylem yapılan okulda, eylem yapılan velilerin isteğine göre değişiklik yapılsın. Tepki ve istekler yerinde ise mutlaka dikkate alınmalı ve değişiklik yapılmalı. Ama bir çok veli işin suyunu çıkardı.
 
Neymiş efendim:"Çocukların okulu neden değişiyormuş, 500 metre uzaktaki okula çocuğa gitmemeliymiş." Keşke bu ülkenin eğitim standartları yüksek olsa, istenilen okulda, istenilen öğretmende çocuklar eğitim görse. Bu imkansız olduğuna göre her bağıranı dönüş bakarsak işin içinden çıkamayız. Eğitimi ile ilgili okul planlamalarında değişiklikleri son verilmeli ve herkes ne yapacağını bilmeli. Okullarda daha kesin kayıtlar başlamadı. Okulların açılması ile asıl sorunları o zaman göreceğiz. Allah Milli Eğitim idarecileri ile vali beye sabır versin.