9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in SDÜ'nün mezuniyet törenine gelmemesi CHP Milltevekili Ali Haydar Öner'e dert oldu. Öner, her konuda olduğu gibi bu konuda çeşitli yorumlar yaparak birilerini suçladı. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu suçlayarak teamüllerin dışına çıkmak gibi bir yakıştıma ile kavgacı üslübunu ortaya koydu.  Üniversitelerin özerk olduğunu, rektörlerin bir yerlerden talimatla program düzenlemeyeceğini unutarak, "Sayın Demirel adına bir başka program daha önemli değildir. Sayın Demirel'in ciddi bir sağlık sorunu olmadığını tespit etmiş durumdayım. Bunlar mesaj olarak algılanmalı. Sayın Demirel her şeyi bırakıp kendi adına taşı-yan üniversitenin açılış ve kapanış törenine mutlaka katılırdı." dedi.

 Bununlada  yetinmeyip törenin basit yüzeysel olarak düzenlendiğini ifade ederek rektörü suçladı. Bir defa bütün davet programlarının Demirel'in görüp onayından geçtikten sonra karşı tarafa bildirildiği bir sistemi görmezlikten gelen CHP'li Öner, şunları söylüyor, "CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, bu tespitlerinin rastgele tespitler olmadığını belirterek, " SDÜ'nün açılış ya da kapanış törenlerinde Sayın Demirel ya İlk dersi verirler ya da konferans vererek ülkenin genel durumunu değerlendirirlerdi. Bugünkü programda böyle bir imkan tanınmamış durumda. O nedenle programa katılmaktan vazgeçtiğini şahsen düşünüyorum. Bu şahsen düşündüğüm hususlar da rastgele kanaatler değil" dedi.

 CHP'li Ali Haydar Öner, ilk ders, son ders verme zamanı geri de kaldı. Bu dersler artık karın doyurmuyor. Sende sağa-sola ders vermekten vazgeç......