Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan “Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm-Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi” kapsamında yapılan seminerlere Çameli ilçesinde devam edildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen seminerlerin 12.’si, 120 öğrencinin katılımı ile Çameli Anadolu Lisesinde yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan analizler sonucunda meydana gelen motosiklet kazalarına karıştığı tespit edilen 16-20 yaş arasındaki gençlerin yani lise seviyesinde öğrenim gören öğrencilerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiği seminere Çameli Kaymakamı Semih Cembekli’de katıldı.

Seminerde eğitim veren jandarma trafik timleri kazalarda baş bölgesinin düşme anında korunması maksadıyla kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemini vurguladı.Seminer esnasında, standart dışı olan bir kaskın kırılışı sergilenerek, bu tür kaskların yeterli koruma sağlamadığı vurgulandı. Seminer sonunda eğitmen olan jandarma motosiklet personeli tarafından, sorulara doğru cevap veren öğrencilere kask, eldiven ve reflektifli yelek hediye edildi.