Denizli Valiliği kentteki barajların doluluk oranları ile bir açıklama yapılarak, barajlardaki su doluluk oranlarının yüzde 90’ların üzerinde olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, kentte özellikle son zamanlarda etkili olan yağışların tarım alanın olumsuz etkilere yol açmasının yanında, baraj ve göletleri ise olumlu yönde etkilediği ifade edildi. Açıklamada, “Denizli’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları son yağışlarla yükseldi. DSİ tarafından yapılan ölçümler sonucu İlimizde bulunan baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı belirlendi. Artış oranı en fazla Buldan ilçemiz Yenicekent Mahallesinde bulunan Cindere Barajında tespit edildi. Cindere Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 98 oranında olduğu belirlendi. İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranının yüzde 93 oranında, Işıklı gölünde yüzde 65,9 oranında ve Adıgüzel Barajının da yüzde 35,6 doluluk oranında olduğu belirlendi.

14 Haziran tarihinde Işıklı Gölündeki su hacmi 151 milyon metreküp iken 20 Haziran tarihinde 4 milyon metreküp artışla 155 milyon metreküp, yine aynı tarihler arasında Adıgüzel Barajındaki su hacmi ise 379 milyon metreküp iken 3 milyon metreküp artışla 382 milyon metreküpe ulaşmıştır” ifadelerine yer verildi.