Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde uygulanmaya başlayan ‘Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık’ projesinin yaygınlaştırılması için başlatılan çalışmalar Denizli’de bilgilendirme semineri ile başladı.

‘Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Denizli Valisi Hasan Karahan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci, STK üyeleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminerde Sıfır Atık Yönetim Şube Müdürü Hülya Çakır ve Zeynep Özbek’te yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi. ‘Sıfır Atık Projesi’ kapmasında Denizli’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci “21’ Yüzyıl dünyasında çevre olgusu, enerji, ekonomi, kalkınma, su kaynakları, sağlık, tarım ve gıda başta olmak üzere hayatımızın her safhasını etkileyen bütünsel yaşam boyutunda ele alınması gereken bir konudur. Çevreyi korumak ve kirlilikle mücadele konusunda ortaya konulan bu politika ve stratejiler mevcut ekonomik sistemde sürdürülebilir kalkınmayı ve ekonomiyi destekleyen, yatırımları teşvik eden ve istihdamı arttıran bir doğrultuda olmak zorundadır. Atık artık insanların tüketim hızına yetişemez hale gelmiştir. Avrupa Birliği verilerine göre 28 Avrupa Birliği ülkesinde 2012 yılında üretilen 2,3 Milyar ton atığın yarısı düzenli depolama sahalarında bertaraf edilmiştir. Geri kalanı ise geri kazanılmış ve dönüştürülmüştür” dedi.

‘Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık’ Projesinin çok önemli olduğunu ve hayırlı bir iş yapıldığını belirten Denizli Valisi Hasan Karahan “ Bu projeyi gerçeğe dönüştürmemiz gerekiyor. Bu şekilde devam edilirse maalesef yaşanacak bir dünya kalmayacak. Bizler kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak dünyaya farklı şeyler söylememiz gerekirdi ama bizler de herkesin yaptığını yapıyoruz. Bugün çok anlamlı bir gün. Türkiye çapında böyle bir seferberlik başlatılmasını çok doğru ve gerekli buluyorum. Bu konuda potansiyelimiz var yeterki bunu ortaya çıkaralım. Yanlışlıklar da var ancak iyilikleri daha çok ön plana çıkarmamız lazım. Umarım bu Proje hayırlı olur” diye konuştu.