DERSHANELER KESİNLİKLE KAPATILMALI

Dershaneler kesinlikle, kesinlikle kapatılmalı. ANCAK;  dershanelere duyulan ihtiyaç ortadan kaldırılmadan, kapatılması yeni sorunları ortaya çıkaracaktır.

Öncelikle dershanelere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmalısınız ki ondan sonra kapatmalısınız. 

Okullarda ki eğitim düzeni, okulların verdiği eğitimin yetersizliği ve sistem sorunları nedeni ile dershaneler zorunlu hale gelmiştir. Siz bu zaruriyeti ortadan kaldırmadan dershaneleri kapatırsanız, merdiven altı dershanelere ışık tutmuş olursunuz.

Bugün ki şartlarda bile Dershanelerin dışında, etüt merkezleri, danışma merkezleri,  ödev merkezleri, vs. isimlerle eğitim destek kuruluşları oluşmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı önce bunlara duyulan ihtiyacın sebeplerini sorgulamalıdır.

İşin özüne inildiğinde okullardaki eğitim düzeninden tutun, deneme tahtasına dönen bir sistem kargaşası aldı başını gidiyor.

Her yeni gelen Milli Eğitim Bakanı,  yeni bir sistemle geldi. Yeni oluşan sisteme ayak uyduramadan, bir başka sisteme dönüldü. Sınav sisteminden tutun, müfredata kadar her şey durmadan değişir oldu. Evet daha iyi olması için yaptığınızdan şüphemiz yok,  ama olmaz ki böylede yapılmaz ki.

Yeni oluşan sınav sistemi ile ilgili olarak, bakın bir tane çarpık örnek vereyim.  8. Sınıflar için oluşturulan sınav sisteminde, 28-29 Kasımda yapılacak sınavlara öğrencileri yetiştirebilmek için öğretmenler bir yandan, öğrenciler bir yandan bizler velilerde başka bir yandan yarış atı gibi müfredata ayak uydurmaya ve sistemin gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyoruz.

Hükümet kabinede değişiklik yapacak söylentileri, derinden endişelendiriyor. Neden derseniz,  olurda yeni bir Milli Eğitim Bakanı gelirse, oda başka değişiklikler, yenilikler yapmaya çalışacak, hadi bakalım sil baştan değişiklikler ve akabinde yeni düzeni anlama ve ayak uydurma çabası.

2009 da liseye başlayan çocuklar, okulunu bitirene kadar,  değişen sistemleri şöyle bir tarayacak olursanız, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

YÖK’ün ve Milli Eğitimin değişikliklerini takip edemez olduk. Bırakın artık yanlışsa da yanlış olarak kalsın.

Bizim evlatlarımızın gelecekleri ile bu kadar oynaya kimsenin hakkı yok.

Sağlıcakla kalın.