DEVLET VE VATANDAŞ OLARAK

EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ

 

                              Zeki TARHAN – ANKARA

 

 

                    Isparta vali yardımcısı Dr. Kadri CANAN; Bilgi Şöleninin açış konuşmasında, bakın ne diyecekti: “…Ş.Karaağaç’ın sahip olduğu kültürel değerlerin araştırılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması, bizim devlet ve vatandaş olarak en büyük sorumluluğumuzdur…” diyor ve ilâve ediyordu: “ Bunun bilinci ve idraki içindeyiz…Bu inançla, Isparta valiliği olarak, bu tarzdaki güzel çalışmaların daima yanındayız…HAMİDELİ DERNEĞİ’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları taktirle karşılıyoruz…Ve yapılmış olan bu güzel organizasyon için, Hamideli Derneğine, sizlere kalbi teşekkürlerimi, taktirlerimi arzediyorum…Bundan sonraki başarılı çalışmalarınızın da devamını diliyoruz…”

                                                               ***

                   BİLGİ ŞÖLENİ’nin Açılış toplantısının takdim ve yönetimini bu satırların yazarı Bendeniz üstlenmiştik. Sayın vali yardımcımız Dr.CANAN’ın bu özlü ve de içten konuşmasının altı çizilecek söylemlerini, yazı dizimizin bu üçüncü bölümünde, hemen başa aldım.

                  Peki, başka neler diyordu sayın CANAN? Hep birlikte dinleyelim:

                “…Sekiz-on bin yıllık uzun bir tarihe sahip Ş.Karaağaç, çeşitli medeniyetlere beşiklik yapmış bir ilçemiz. Bu nedenle zengin bir kültüre, sanat, edebiyat, tarih ve kültürel değerlere sahip, sahip olduğu Konaklarından, tarihi eserlerinden ve tarihte yetiştirdiği değerli inanç ve fikir adamlarından anlıyoruz…

                   Ş.Karaağaç; diğer yandan ekonomik ve sosyal olarak da gelişmekte…”

 

                                                                 ***

                 …Evet, Dr.CAN’ı dinledik. Ve bolca da alkışladık. Bu arada, bir telgraf ulaşmıştı etkinliğimize. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi, değerli bilim adamı hemşerimiz şöyle diyordu telgrafında:

                  “ Tarih ve Kültürümüzde Karaağaç Bilgi Şöleni yapmak ve Miryokefalon Zaferi’ni kutlamak üzere düzenlediğiniz toplantınızın başarılı geçmesini dilerim…Ankara da bulunmak zorunda olduğum için, davetinize icabet edemediğimden üzgünüm.

                  Sayın Ramazan TOPRAKLI, yaptığınız fedakâr ve uzun soluklu araştırma çalışmaları sonucunda; “ Anadolu’nun Tapusu” sayılan Miryokefalon Zaferinin gerçekleştiği yeri tespit ettiniz. Bu başarınızı, tarihçilerin de kabul ve taktir ettiklerini biliyorum.

                  Başarılarınızın devamını ve toplantınızın başarılı geçmesini dilerim…

                  Sizlere ve katılanlara selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

                                 Prof.Dr.Durmuş GÜNAY

                                  YÖK Yürütme Kurulu Üyesi

                                                            ***

                   Diğer açılış konuşmalarını, bir sonraki yazımızda vereceğiz.

      

                                                                 DEVAM EDECEK…