27 Şubat gecesi yaşananları unutmadık, unutmayacağız. Bu tarihten sonra herkes aklındakileri ve düşündüklerini söyledi. Artık söylenecek çok fazla bir şey kalmadı. Neden Suriyedeyiz diyenler, Suriyeliler burdan defolup gitsin diyenler, savaşa mı giriyoruz diyenler, vs. vs. kaç gündür bütün bu soruların cevapları verildi diye düşünüyorum. Burada anlaşılamayan konu ise Suriyeliler ülkemizden defolup gitsin diyenler, şimdi de neden kapıları açtınız, bu karda kışda neden insanları gümrük kapılarında bekletiyorsunuz, neden deniz yolunu kullanmalarına izin veriyorsunuz gibi sanki samimilermiş gibi yakınmaya ve sosyal medya üzerinden algı yaratmaya başladır. Madem Suriyelileri istemiyorsunuz neden onların gideceği rotayı belirlemeye çalışıyorsunuz? Bu güne kadar göçmenlere baktık, neden şimdi bırakıyorsunuz gibi sorularla insanların kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin göçmen politikasında herhangi bir değişiklik yoktur. Halen aynı noktadayız. Sadece Avrupa’ya gitmek isteyenlere kapılar açtık.

İdlip harekatın dan önce yapılan 2 harekatı eleştirenler, şimdi onlar gerekliydi neden İdlipte’yiz diye tartışmaya başladılar. İktidarın yaptıklarının önceki yıllarda verilen kararlarla çeliştiğini, istikrarlı bir hükümet olmadığını yaymaya başladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi hedef Suriye değil, Hedef Türkiye’dir. Her gece bütün dünya da Türkiye’yi yok etmek için türlü türlü planlar yapılırken Türkiye burada kendi ülke ve sınırlarını korumak için değişik stratejiler uygulamaktadır. Bütün bunların cevabı da budur. İleride daha çok vatan evladı şehit olmasın diye bu kadar mücadele veriyoruz. Amerika, Rusya, İran neden Suriye’de diye soramayanlar her fırsatta Türkiye neden Suriye’de diye s ormaktan çekinmiyor ve utanmıyorlar.

Hükümet şuan hem içeride hem dışarıda hemde sınırlarımızda büyük bir mücadele vermektedir. Bu sosyal medya teröristleri ayrıca hükümetin diplomasi yolunu kapattığını, masaya oturmaktan daha çok savaştan yana olduğunu düşünen bir kısım insanlar var. Bu düpedüz yalandır. Böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın tamamı diplomasi yolunu kapatmamış, hatta derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söylemektedir.

Aslında akıllarındaki bütün soruların cevapları var. Fakat burada amaç farklıdır. Amaç Ak Parti gitsin, Ak Parti oy kaybetsin, ülke olarak savaşa girersek girelim, binlerce şehit verilecekse verelim fakat Ak Parti gitsin. Tek amaçları bu. Beyler ülke yönetiyoruz ülke, incik boncuk oynamıyoruz. Sizin düşündüklerinizin tamamı yukarılar da düşünülüyor enine boyuna hesaplanıyor.

Ayrıca Avrupa’nın nasıl bir canavar olduğunu da Yunanistan sınırına dayanan göçmenlere uyguladıkları zulüm ile anlamış olduk. Sınırı geçmeye çalışan göçmenlere her türlü eziyeti yapmaktan geri durmayan, hemde kadın, çocuk, yaşlı ve hasta gözetmeden gaz bombaları, biber gazları sıkan, tomalarla müdahelede ederek insanlığa bir darbe daha vurmuşlardır. Hani insan hakları, hani nerde çocuk hakları, hani siz çok medeniydiniz. Nerde kaldı sızın batılı anlayışınız. Yıllarca göçmenlere ev sahipliği yaptık, deyim yerindeyse burunlarını bile kanatmadık. Ancak göçmen anlaşmasına rağmen, hiçbir şekilde Avrupa bu sözleşmeye uymamış, vaadlerini yerine getirmemiştir. Hal böyle iken utanmadan bir de ülkemizi eleştirmeye kalkıyorlar. Amerika ile yapılan, Rusya ile yapılan anlaşmaları bozan taraf da biz değiliz. Rusya köpeğine sahip çıkamıyor. Amerika zaten petrol derdinde. İran da Amerika’ya yaranmak adına Suriye’ye müdahele ediyor. Her tarafımızı düşman sarmış. Onun için birlik ve beraberliğimize daha da bir önem vermemiz gerekiyor. Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Allah vatanımızı böldürtmesin, bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, ordumuzu muzaffer eylesin inşallah.