Okul aile birlikleri özellikle sınav öncesinde düğünlerin sınava girecek öğrenciler için ciddi soru yarattığını ve düğünlerin gece 22.00'den sonra yasaklanmasını istemişler.

 

Öncelikle bu fikir için tebrik ediyorum. Geç kalmış ama hemen uygulanması gereken bir uygulama.
Düğün sahipleri, ne yazık ki başkasını düşünmeden, kimlere nasıl bir sıkıntı yarattıklarını bilmeden gecenin geç saatlerine kadar gürültülü bir şekilde eğleniyor. Adı üzerinde düğün, eğlence. Elbette eğlence olacak ama bu başkalarına, hele hele gelecekleri için adeta at yarışı haline getirilen çocuklarımızın sınav zamanı olmamalı.
 
Yetkililerin vakit geçirmeden gerekli önlemleri alacağını umuyoruz.
 
Ayrıca, sorun sadece sınava girecek Öğrencilerin rahatsız olması ile de kalmıyor. Düğünler ve kon-voylarla ilgili yeni düzenlemeler mutlaka yapılmalı. Açık alanlardaki eğlencenin saatlerine mutlaka sınırlama getirilmeli. Her ne kadar gece yarısından sonra izinli olmasa da açık havada yapılacak eğlenceye uzun süreli izin verilmemeli. Çünkü gürültü anlamında çevreye ciddi anlamda rahatsızlık, veriliyor.
 
Düğünlerle ilgili yeni düzenlemelere gidilmeli ve önemli kararlar alınmalı. Tabi önce çocuklarımızı düşünerek.
 
İRAN UÇAKLARI
 
İran uçakları bu ay sonundan itibaren Isparta Süleyman Demirel Havalimanına inmeye başlayaçakmış. Sevindirici bir gelişme. Ancak, bu uygulama havalimanının âtıl durumdan çıkmasından başka bir şeye yaramaz. Yani Isparta’ya bir katkısı olmaz.
 
Isparta’ya inen İranlı turistleri Isparta merkeze sokabilirsek, Isparta ekonomisine katkıda bulundurabilirsek, bu habere müjde diyebiliriz. Yoksa Burdur üzerinden Antalya veya başka bir ile gideceklerse, olsa da olur, olmasa da.