EĞİRDİR GÖLÜ 2011 DÜNYA OFFSHORE ŞAMPİYONASI BİR FIRSATTIR,
SAKIN BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM !!!


Öyle fırsatlar vardır ki, kesinlikle kaçırılmaması gerekir. Ama, bir de kaçırılırsa,işte o  zaman toplum olarak büyük bir üzüntüye kapılmış oluruz. Burada,güzel bir özdeyişi anımsamakta yarar var: “Kaçan Balık büyük olur.”

                                                    ***
23 – 24 Temmuz 2011 tarihlerinde, EĞİRDİR GÖLÜ’nde gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek bir etkinlikten söz ediyoruz…Bu etkinlik: DÜNYA OFFSHORE ŞAMPİYONASI.
BAKA (= Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) ‘nın hazırladığı “ Eğirdir Gölü 2011 Dünya Offshore Şampiyonası” Raporunu olumlu karşılayan ve bu şampiyonanın sponsorluğunu,Isparta Valiliği olarak üstlenebileceklerini söyleyen vali OĞUZ, konunun bir de İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce irdelendiğini,ondan sonra gerekli çalışmaların hemen başlatılacağı vurgusunu yapmıştı.
Isparta eski milletvekili ve şimdi de AKP Listesi ikinci sıra milletvekili adayı olan Recep ÖZEL de; Eğirdir Gölü’nde yapılacak olan 2011 Dünya Offshore Şampiyonasının, sadece Eğirdir Gölü’nü dünya arenasına taşımakla kalmayacağını,Isparta’mızın tüm turizm kaynak değerlerimizin görücüye çıkarılmasına da önayak olacağını belirtiyor ve ayağımıza gelen böylesine önem arz eden bir fırsatın kaçırılmaması gereği üzerinde duruyor…

                                                    ***
EĞİRDİR GÖLÜ, bilindiği gibi son zamanlarda çöp faciasıyla gündeme gelmiş ve olumsuz bir imaj oluşmuştu. Yerel,ulusal medya ile dış basına da yansıtılan bu olumsuz imajı yıkmanın yada gidermenin de tam bir fırsatını yakalamış durumdayız…Ayağımıza gelen bu fırsatı tepmenin bir alemi yok !!!
Ekoloji ile ekonominin ortak buluşma noktasını,mutlaka çakıştırmamız lâzım.Bu buluşma noktası,aynı zamanda toplumun “ortak aklı”dır. Ortak akıl,neyi emrediyorsa,onun gereğini yapmak durumundayız. Yerel Yönetim olarak da,gerçek ve de tüzel kişiler olarak da.

                                                     ***
Sakın ola ki; “…ya gölü kirletirse” gibi bir gerekçeye sığınarak,EĞİRDİR GÖLÜ’nün dünya arenasında görücüye çıkmasını ve Isparta’mızın kaynak değerlerinin tüm dünyaya tanıtılmasını engellemeye kalkmayın. Bunun vebali çok büyüktür.

Unutulmamalı ki; Offshore yarışları, tüm dünyada büyük seyirci ve sponsor ilgisi toplayan en elit spor dallarından biridir. “Extreme sporlar” dallarında yer alan Offshore Yarışları, Türkiye’de gerek sporseverler, gerekse de medya tarafından büyük ilgi ile takip edilmektedir…
                                                    ***
Dünya Offshore Şampiyonası,uluslar arası bir organizasyon. 2003 yılından beri de,İstanbul Offshore Kulübü tarafından düzenlenmekte…2011 yılı şampiyonası ayaklarından birisi olarak EĞİRDİR’de organize edilecek yarışın,yerel isim hakkı verilecektir: “U.I.M.Architon Dünya Offshore 225 Şampiyonası – Eğirdir Grand Prix”

                                                   ***
Saatte 90 mil sürat yapan Offshore teknelerini, EĞİRDİR GÖLÜ’nde izlemek istemez misiniz ?... Ve bu bağlamda; Isparta valiliğinin desteği ile gerçekleşecek “EĞİRDİR GÖLÜ SU SPORLARI ŞENLİKLERİ”nde, Kürek-Biatlon-Yüzme-Kano-Yelken gibi branşlardaki değişik organizasyonların tadına da doyum olmayacak…

Haydi Isparta !!! Haydi Eğirdir !!!