İnternet bağımlılığının olmadığı yıllarda çocukların sıkça oynadıkları “köşe kapmaca” adlı bir oyun vardı. Bu oyunda köşeli yerlerde oyuncular bekler bir kişi de ortada ebe olarak dururdu. Oyuncular köşelerini değiştirdikçe ebe olan köşeyi kapmaya çalışır ve açıkta kalan oyuncu ebe olurdu. Oyun böylece devam ederdi. Köşe kapmaca oyunu oynarken hız ve dikkat oldukça önemliydi ki, bu oyun ancak o zaman anlamlı hale gelirdi.

Devir değişince bu tür oyunlara hasret kalındı ama bu oyunun bir benzeri şimdi Isparta’da oynanıyor hem de hızlı ve dikkatli şekilde!

Tabii versiyon biraz farklı; oyuncular çocuk değil, köşe yerine otobüs durakları kullanılıyor ve oyunun zamanı da dakikalarla sınırlı değil 31 Mart’a kadar sürecek…

Evet, Isparta’da bugünlerde “Durak Kapmaca Oyunu” sergileniyor. Ve bizler de trajikomik bu oyunu izlemek durumunda bırakılıyoruz. Bu arada Isparta’nın da ‘niçin geri kaldığını’ bu vesile ile somut bir şekilde görmüş oluyoruz.

Diğer illerde seçmene çok önemli projeler sunulurken Isparta’da günlerdir, proje bile sayılmayacak küçük bir faaliyet olan otobüs durağı ile yatıp kalkıyoruz.

Adaylar; sıradan, basit bir uygulamaya sahip çıkmak için birbirleriyle yarışıyor. O diyor “benim projem”, diğeri “hayır önce ben söyledim”, bir diğeri de “aha yaptım, asıl benim” açıklamalarıyla vatandaşın ağzına bir parmak bal çalmaya kalkışıyor.

ŞİMDİYE KADAR NİYE YAPMADIN?
Aslında gerek AK Parti’nin Adayı Şükrü Başdeğirmen’e gerekse İYİ Parti’nin Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’na teşekkür etmek lazım. Hangisi önce söylediyse söylesin sonuçta alelacele de olsa Isparta, kapalı bir otobüs durağına kavuşmuş oldu!

Şimdi bir vatandaş olarak Başdeğirmen, Gökmenoğlu ve diğer adaylardan bir ricamız daha olacak. Şehrin göbeğinde Yeraltı Çarşısı diye bir yer var. Bu çarşı özellikle bayanlar tarafından sık kullanılıyor. Ve buraya alış verişe gelenlerin hepsi genç değil, haliyle dizlerinde, ayaklarında, bellerinde ağrıları olan çok sayıda kadından bahsediyoruz. Bu hanımlar merdivenden inip çıkarken zorlanıyorlar. Oraya yürüyen bir merdiven yapılmış ama çalışmıyor. Bakın bu tür hizmetler başka illerde “çok çok sıradan” sayılıyor. Ancak ne yazık ki Isparta Belediyesi, birkaç basamaklı merdiveni çalıştırmaktan bile aciz bırakılmış durumda. Sayın Başdeğirmen, Sayın Gökmenoğlu lütfen, seçilirseniz bu merdivenleri çalıştıracağınıza dair bir söz verin de Yüksek Mimar Belediye Başkanımız giderayak buraya da bir el atsın.  

Ben de size söz veriyorum, böyle bir açıklama yaptığınızda “merdiven kapmaca” diye bir yazı yazmayacağım…

ALTI VAYVAYLI ÜSTÜ KALAYLI                                                                                                                   

Tekrar kapalı durak konusuna gelelim;

“Altı vayvaylı, üstü kalaylı” bir söz var ya işte kapalı otobüs durağı işi de aynen öyle.

Bir tarafta, 15 yıl görevde olacaksın ve bir tek kapalı otobüs durağı yapmayacaksın, sonra ozon tabakasının delinmesi dünyayı ısıtırken sanki Isparta’yı etkilememiş ve mevsim anormal derecede soğumuş gibi seçime günler kala alelacele bir durak konduracaksın.

Yemezler…

Şehrin göbeğindeki merkezi durakta insanlar ayakta, yağmur altında otobüs bekliyor hala. Geçenlerde biz yazdıktan sonra oralara bir iki bank konuldu da çok az insan sadece ayakta kalmaktan kurtuldu.

Yılların gazetecisiyiz, değindiğimiz konulara bakın. Başka illerde devasa projeler yazılıp çizilirken Isparta’da oluşturmaya çalıştığımız gündemi görün.

Gerçekten çok yazık, Isparta için üzülmemek elde değil…