Eğirdir Esnaf Kefalet Kooperatifi Kongresi Gerçekleşti.

Eğirdir Esnaf ve Sanarkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz yıllık Genel Kurul Toplantısı Pazar Günü Vergi Dairesi üstünde bulunan toplantı salonunda gerçekleşti.
Divan Başkanlığını Ahmet TURAL, Divan Başkan Vekilliğini İbrahim TAŞTAN, Katip Üyeliklere Ali CİVAN ve Murat YALKIN seçildi.

Başkan Yusuf ÖNGÜN yaptığı konuşmada ; 'Sayın divan, Eğirdir Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi adına hizmet etmekten gurur duyduğum değerli ortaklarımız, sayın Halkbankası Müdürüm ,sayın çevre ilçelerimizden gelen kıymetli kooperatif başkanlarımız, sayın oda başkanlarımız ve sayın misafirlerimiz kooperatifimizin 2016 yılı genel kurul toplantısına hepinize  hoş geldiniz der ve saygılar sunarım.

Ekonominin temel taşı , esnaf ve sanatkarların mali yönden en büyük destekçisi Esnaf kefalet kooperatifleridir.
Ortaklarımızın kullandığı krediler kooperatiflerimizin kefaletiyle Halkbankası’ndan kullandırılan hazine destekli %50 faiz indirimli kredilerdir.2016 yılında da faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup geçen yıl olduğu gibi bu yılda faizler  1 yıl vadeli kredilerde %4 , 2 yıldan 5 yıla kadar vadeli kredilerde %5 olarak devam etmektedir.
Küçük esnaf ve sanatkarlarımızı korumak ve desteklemek amacıyla bu faizlerin %50 ‘si de hazine tarafından karşılanmaktadır.

Bu hususta hükümetimize , bakanlığımıza ve merkez birliğimize teşekkür ederiz.Kooperatifimiz kefaletiyle Halkbankası’ndan kullandırılan kredilerin faizleri diğer bankalardan kullandırılan  kredi faizlerinin en düşüğüdür.İşini büyütmek veya ekipmanlarını yenilemek isteyen ortaklarımıza bu fırsatı değerlendirmelerini kooperatif olarak tavsiye ederiz.
Kıymetli ortaklarımız kooperatifimiz 2016 yılında kullandırdığımız krediler açısından büyük başarı sağlamıştır.2016 yılında kooperatifimiz kooperatifler sınıflandırılmasında 3. Gruptan 2.gruba atlamıştır.Buda demek oluyor ki 100.000TL kredi veriyor iken artık 150.000TL kredi kullandırma seviyesine erişmiştir.2015 yılındaki kullandırılmış kredi 7 milyon TL iken 2016 yılı sonu itibariyle 14.010.398,97TL ‘ye yükselmiştir.

2015 yılında kredi takip oranı %28 iken, şu anda siz değerli ortaklarımızın düzenli ödemeleri ve kooperatifimizin gayretli çalışmalarından dolayı %12 ‘ye inerek 2. Grup kooperatif konumunu devam ettirmekteyiz.

Sayın ortaklarımız sizlerin bize olan güvenine layık olmak için kooperatifimizin menfaatlerini her zaman ön planda tuttuk.Sizlerin desteğiyle kooperatifimizi bu seviyelere taşıdık.Yine sizlerin desteğiyle kooperatifimizi en iyi seviyelere getireceğimize emin olabilirsiniz.

Burada konuşmama son verirken sayın Bölge Birlik Başkanımız Ahmet Tural ve Yönetin Kuruluna, Eğirdir Halkbankası Müdürümüz Sayın Bekir Sami Ceylan ve personeline esnaflarımız için yapmış olukları gayretli çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunar ve başarılarının devamını dilerim.Şahsıma ve Kooperatifimize yapmış oldukları destek ve gayretli çalışmalarından dolayı Yönetim ,Denetim  Kurulu üyelerimize ve personelimize teşekkürlerimi sunarım.

Bizlere tevdi ettiğiniz bu görevi hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde yerine getirdiğimize inancımız tamdır.
Takdir siz değerli ortaklarımızındır.

2017 yılının siz esnaf ve sanatkarlarımıza sağlık, esenlik kazanç ve huzur getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz eder sizleri saygı sevgi ve muhabbetle selamlarım.' dedi.
Gündemde bulunan maddelerin görüşülmesinin ardından  Başkan Ahmet TURAL Eğirdir Esnaf ve Sanarkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf ÖNGÜN'e takdir belgesi takdim etti ve başarılarının devamını diledi. 

Yıllarca Kooperatif Genel Sekreterliğini yapan emektar Hayrullah ASLANLI'ya ise Plaket ve Teşekkür Belgesi Takdim Edildi.
Kemal ERBEN