Ayan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Tevfik Ayan, 13 Aralık 2011ve 27 Aralık 2011 tarihli mahkeme kararlarını basın mensuplarıyla paylaştı ve işte bu açıklamayı yaptı;

“AL SANA BELGE”

ÖMER ŞENGÖL’ÜN “BORÇ BIRAKMADIM” AÇIKLAMALARINA AYAN GRUP SAHİBİ ERDİNÇ TEVFİK AYAN, “AL SANA BELGE. GAZETELERDEKİ AÇIKLAMALARIN ASLI YOK. BİR DE BELGE BULSUNLAR GÖSTERSİNLER DEMİŞ. AL SANA BELGE” DEDİ.

Eğirdir Belediye eski Başkanı Ömer Şengöl’ün, “Bir kuruş borç bırakmadım” açıklamasına cevap Ayan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Tevfik Ayan’dan geldi.

Ayan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Tevfik Ayan, yaklaşık 66 bin 962 liralık alacağını ödemeyen Ömer Şengöl’ün gazetelerdeki beyanatını görünce, belgeleriyle birlikte Ömer Şengöl’ün hem belediyeyi fazlaca zarara uğrattığını hem de kendilerini yıllardır mağdur ettiğini iddia etti.
Eğirdir’e gelen Ayan, 13 Aralık 2011ve 27 Aralık 2011 tarihli mahkeme kararlarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Tacettin Gencay döneminde 2003 yılında alınan ve 600 bin lirayı bulan minibüslerin taksitlerinin sonuncusunu 2004 yılında ödemeyen Ömer Şengöl, bir de firmaya ve eski Başkana dava açınca işler çıkmaza girdi. 7 yıl sonra karara bağlanan davalarda Ömer Şengöl’ün tamamen haksız olduğu ortaya çıkınca geriye Eğirdir Belediyesi’nin zarara uğratıldığı kaldı. Bir inat uğruna 66 bin 962 lira yerine 212 bin 744 lira ödemeye mahkum kalan Eğirdir Belediye’sinin bu borcunu da şimdiki Başkan Osman Nuri Özmeral ödemek mecburiyetinde kaldı.

AYAN, OLAYI ANLATTI

Ayan Grup Sahibi Erdinç Tevfik Ayan, “2003-2004 yıllarında Eğirdir Belediye’sine 5 adet minibüs verdik. Teklif usulü ile ihale yapıldı. İhale bizde kaldı.5 adet aracı süresi içinde teslim ederek taahhüdümüzü yerine getirdik. Bu satış 10 ay vadeli, 10 eşit çekle ödenecekti.

9 adet çek süresinde ödendi. 10’uncu çek Belediye Başkanı değiştiği için o günün yeni Başkan Ömer Şengöl son taksidi ödemedi. İdareye gelen eski Başkan Ömer Şengöl çeki ödemedi ve ihale ile ilgili dava açtı. 2 dava açıldı. Hem bize hem de minibüsleri alan eski Başkan Tacettin Gencay’a. 15 bin liralık avukat masrafı çıktı. 66 bin 962 liralık çekin şimdiki tutarı da 212 bin 744 liraya geldi. Herkes mağdur oldu.

Belediye mahkemeyi kaybetti, maddi zarara uğradı. Bizler paramızı alamadık mağdur olduk. Şuanki Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral bu parayı ödüyor. 61 defa ben ve firmamızın yetkilileri Eğirdir’e bu para için gelip gittik. Bize borcu ödemeyen ve şimdi belediyeyi büyük bir zarara uğratan Ömer Şengöl’ün açıklamalarını gazetede okudum.

Bir kuruş borç bırakmamış. İşte mahkemenin belgeleri. Bu borç Ömer Şengöl’ün döneminden ödemediği borçtur. Ömer Şengöl’ün sayesinde 66 bin 962 liralık borç 212 bin 744 lira olmuştur. İhale şartlarına uygun olan alımı, ihaleye uygun değil diye açtıkları mahkemelerin kararları açıklandı. Yaklaşık 20 gün önce her iki mahkemede sonuçlandı.

Eğirdir Belediyesi’nin o günkü yönetimi bu borcu bilerek ve inat uğrana bugünkü hale gelmesinde etkili olmuşlardır. Şimdiki Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral hakkında Eğirdir’e geldiğimde araştırma yaptım. Dürüst ve çalışkan, borcuna sadık dediler ve bugün de hakkımızı almak için buradayız. Başkan Ömzeral’in iyi niyetli yaklaşımları ve samimiyetine karşılık biz de Eğirdir Belediyesi’ni düşünerek kolaylık sağlıyoruz” dedi.