Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikinci düzenlenen Uluslar arası Çocuk Şenlikleri kapsamında ilçeye gelen Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldovalı öğrencileri Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl evinde misafir ederek ikramlarda bulundu. 

Başkan Şengöl misafirlerine kendi bahçesinde yetiştirdiği elma ve meyvelerin dışında eşi Nursel hanım tarafından hazırlanan pasta ve böreklerden ikram ederek Ülkemizin ve Eğirdirimizin misafirperverliğini tüm dünyaya gösterdi. 6 Ülkeden gelen misafirlerin Başkan Şengöl’ün davetlerinden dolayı çok mutlu olduklarını ve Türkiye’de misafirperverliğin üst seviyede olduklarını bildiklerini fakat bu derece olacağını tahmin etmediklerini ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün kendileri ile yakından ilgilenmesinden dolayı çok memnun olduklarını ve hayran kaldıklarını dile getirdiler.     

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise gelen öğrencilerle tek tek ilgilenerek, fotoğraf çektirdi. Başkan Şengöl Konuşmasında “  Dünya çocuklarını Eğirdir’de böylesine anlamlı bir günde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda daha güzelini, daha fazla öğrencinin katılımı ile yapmak ve Dünya Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz bu bağlamda bugün değişik ülkelerden gelen yavrularımıza kendi bahçemde yetirdiğim meyvelerden böyle bir ikram yapmak istedik, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.