AK PARTİ EĞİRDİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ  BASIN AÇIKLAMASIDIR...

           Sayın A. Kemal Sinan, 16/10/2009 Tarihinde Akın Gazetesinde , "Avucuna kına yak Osman Nuri ÖZMERAL", başlıklı yazının sonunda meslek yüksek okulunun gitmesine üniversitenin Eğirdir' den yok olmasına sebep olan meclis üyeleri diye, 06/10/2009 tarihindeki belediye meclis toplantısında: kabul oyu kullanan meclis üyelerine atıfta bulunarak kamuoyu önünde zan altında bırakmıştır.


         Öncelikle konuya açıklık getirelim; Biz 06/10/2009 tarihindeki belediye meclis toplantısında Mavi Göl Otel'in, üniversite den alınması, satılması veya başka bir kuruma devredilmesi gibi bir karar almadık.

Görüşülen madde de daha önceki alınmış meclis kararını yasaya uygun olmadığı gerekçesi ile belediyenin mülkiyetinde olan altı adet işyerinin veya işletmenin, on yılı aşan kira garantisi kararını, yani daha önceki dönemlerde alınmış meclis kararının, devlet ihale kanuna aykırı ve hatalı olduğu için düzelttik.

Ancak ne acıdır ki, 2009 yerel seçimlerinde yenilgiye uğrayıp, seçimlerden bunca zaman geçmesine rağmen hala içine sindiremeyen, kuyruk acısı olanlar, Donkişotluk yaparak, efendim; üniversite kapanıyor.

 Eğirdir den gidiyor. Eğirdir'in kaderi ile oynanıyor diye bir kaşık suda fırtınalar kopartma kampanyasını başlatıyorlar. Bu kampanyaya da bir takım medya ve yazarda ortak oluyor.

           Bu meyanda S.D.Ü. Rektörümüz Sayın Prf. Dr. Metin Lütfı BAYDAR, tahminlerimizin üzerine basından veya bazı ağızlardan duyduklarıyla Eğirdir Belediyesi tarafından herhangi bir resmi veya gayri resmi Mavi Göl Oteli ile ilgili kira artırımı veyahut çıkarma satma v.s. gibi hiçbir şey yokken, sırf dedikodu ve' fısıltı gazetelerine dayanarak, 16/1 0/2009 tarihindeki yerel gazete ve medyada çıkan açıklamaları bizleri hem çok şaşırtmış, hem de derinden üzmüştür.

Biz belediye meclis üyelerinin hiç birinin Eğirdir meslek yüksek okulunu veya su ürünleri fakültemizi eğirdir den başka bir yere nakledilmesini istemek gibi bir tasarrufumuz olamaz, böyle bir düşünceyi, akıldan geçirmek söz konusu bile olamaz. Eğer bunun aksini düşündüğümüze inanan varsa, bunları esefle kınıyoruz.

 Bizler ne yaptığımızı ne yapmamamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Halkımız tedirgin olmasın, okulumuz ve Mavi Göl Otel'imiz yerinde duruyor. Herkesi daha sakin ve aklıselim olmaya davet ediyoruz, tüm Eğirdir halkına ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
 

9947