Eğirdir Belediyesi, Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi bünyesinde bulunan bir hizmet alanı, Sağlık Ocağı ve Eğirdir Verem Dispanserinin mülkiyetinin Eğirdir Belediyesine ait olduğunu belirterek, Isparta Valiliğinden 33 milyon YTL işgaliye parası istedi.

Kanunları uyguladıklarını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yaptığı açıklamada, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, kendilerine ait mülklerden işgaliye veya kira parası aldıklarını söyledi.

Şengöl, ''İl Sağlık Müdürlüğünün de kullandığı üç ayrı hizmet alanı var. Buraların mülkiyeti bize ait. Doğal olarak biz de işgaliye parasını istedik. Toplam 33 milyon YTL. Bunu da tebliğ ettik. Ancak süresi bir ay önce dolmasına rağmen ödenmedi'' dedi.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun da yaptığı açıklamada, Eğirdir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yıllar önce imzalanmış protokol olduğunu ifade ederek, ''Protokol gereğince işgaliye parası talebinde bulunamaz. Bu kadar miktarı da ödeyecek konumda değiliz. Konu yargıya intikal ettirildi'' diye konuştu.

Vali Uzun, borcun hangi tarihten itibaren geçerli olduğunun belli olmadığını sözlerine ekledi.
Edinilen bilgiye göre, Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi 1952, Sağlık Ocağı ve verem dispanseri ise 1992 yılında kuruldu.

MEMLEKETHABER