Eğirdir’e yeni bir spor dalı kazandırıldı: At Yarışları.

Bilindiği gibi  yerel seçimlerden sonra başkan koltuğuna oturan Ömer Şengöl Eğirdir’de her türlü spora destek verirken bu kez de Eğirdir’de şimdiye kadar görülmeyen bir dala daha el attı. Türklerin tarih boyunca her konuda yanında olan atlarla iç içeliği Eğirdir’in güzel havasına ortak oldu. 16 ve 17 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye Binicilik Federasyonu’nun gözetiminde yapılan Atlı  Dayanıklılık Yarışması yarışmaya gelenlere zevkli anlar yaşattı.

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Atlı Dayanıklılık Yarışmaları"nın ilk gününde Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Kaymakamlığı Kupası ilk gün yarışları gerçekleşti. İkinci gün ise Av. Ali Kocamüftüoğlu Kupası ve Cebeci Süt Ürünleri Kupası yarışları yapıldı. 

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Atlı Dayanıklılık Yarışmaları”nda Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Kaymakamlığı Kupası ilk gün yarışları tamamlandı. Yarışmaların sonunda Eğirdir Belediyesi, Eğirdir Kaymakamlığı, Av. Ali Kocamüftüoğlu Kupası ve Cebeci Süt Ürünleri Kupası sahipleri belli oldu.

Ulusal Atlı Dayanıklılık Dört Yıldız: UAD-4* Eğirdir Belediyesi Kupasında: İstanbul’dan katılan Nur Özdemir, ‘Yosma’ isimli atıyla birinci; Kocaeli’den katılan Kadir Baştuğ, ‘Son Düzlük’ isimli atıyla ikinci; Kocaeli’den katılan Ercan Bahadır, ‘Yiğit Emre’ isimli atıyla üçüncü oldu.

Ulusal Atlı Dayanıklılık Dört Yıldız: UAD-4* Eğirdir Kaymakamlığı Kupasında ise: Bursa’dan katılan Sıtkı  Doğuşlu, ‘Sükse’ isimli atıyla birinci olurken, İstanbul’dan katılan Efe Çehreli ise ‘Hatun’ isimli atıyla ikinci oldu.

Av. Ali Kocamüftüoğlu ve Cebeci Süt Ürünleri Kupası sahiplerini buldu. Atlı Dayanıklılık Yarışmalarının ikinci gününde Saat 8.00’de başlayan Av. Ali Kocamüftüoğlu Atlı Dayanıklılık Yarışları 2 * Kupası’nda tek başına yarışan Erman Güler, ‘ Efendi ‘ isimli atıyla birinci oldu.  8.30’da Cebeci Süt Ürünleri 1* Kupası yarışında Sıtkı Doğuşlu, ‘ Bolerto ‘ isimli atıyla birinci; İsmail Çetin, ‘ Atılhan’ isimli atıyla ikinci; Burak Yeter, ‘Paşa’ isimli atıyla üçüncü; Eğirdirli Avukat Muhammet Şems Kocamüftüoğlu,  ‘Hoyraz’ isimli atıyla dördüncü; Ümit Yeter, ‘ Montevideo’ isimli atıyla beşinci geldi. 

Eğirdir Spor Kulübü Takım Kupası Eğirdirspor’un Oldu.

Eğirdir Spor Kulübü Takım Kupası yarışlarında Eğirdir Spor Kulübü Takım halinde birinci oldu. Başkan Şengöl, Eğirdir’e yeni bir spor branşının kazandırıldığını belirterek, katıldıkları ilk yarışlarda derece alan ve kulüp halinde birinci olan Eğirdirspor Kulübü yarışçılarını tebrik etti. Başkan Şengöl, “ Değerli yarışmacılar ve misafirler! Eğirdir’de olmayanları oldurmaya çalışıyoruz. Sporun her türlüsüne kapılarımız açık.  Yakında halkımız hizmetine açacağımız ‘ Rüya Park’ ile sınava çıkmaya hazırlanıyoruz. İlçemize bu yıl birincisini kazandırdığımız at yarışları ile de yeni bir anlayışın temelini atıyoruz.Sizin camiaya Eğirdirspor Kulübü’nü de dahil ediyoruz. İnşaallah önümüzdeki yarışlara daha da güçlü bir ekip kurarak katılacağız. Sizlere diğer yarışlarda da Eğirdir Spor Kulübü olarak rakip olacağız, bunu buradan bildiriyorum.” dedi. 

İki gün süren yarışlarda derece girenlere ödülleri 17 Mayıs 2015 Pazar günü saat 15.00’te ilçe stadı’nda gerçekleştirilen törenle verildi. Ödüller, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Eğirdirspor Kulübü Başkanı Avukat Halil İbrahim Uysal tarafından verildi. 

Başkan Şengöl, “Atınız düz bassın!..”

Yarış sonucunda bir konuşma yapan Başkan Şengöl, “Eğirdir’de resmi olarak il yarışlarda birlikte olduk. Sizleri bir dahaki yarışlarda ve özel yaşantınızda yine Eğirdir’imize bekliyoruz. Bu yarışları kazasız belasız bitirdik. Atınız düz bassın, şansınız bol olsun, sağlıklar diliyorum!..” dedi. 

Kaymakam Yılmaz, “Belediyemize teşekkür ediyoruz!..”

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Eğirdir’de ilk defa düzenlenen ve kazasız belasız biten yarışların yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanımıza ve bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki Eğirdir’de yapılan bu yarış bundan sonraki yıllarda daha da gelişecektir. Derece girenleri de tebrik ediyorum.” dedi. 

Son olarak, Türkiye Binicilik Federasyonu yetkilileri tarafından, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’a, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ve Federasyon İl Temsilcisi Ümit Yeter’e, birer teşekkür plaketi verildi.