Eğirdir Belediyesi Soğuk Hava Deposu bugünlerde tam kapasite çalışıyor. Yeni sorumlu müdürünün atanmasının ardından sezon öncesi yapılan tadilatların sonrasında  hizmet veren Eğirdir Belediyesi Soğuk Hava Deposu, bünyesinde kurduğu paketleme tesisiyle de bu hizmetini itinalı bir şekilde sürdürüyor.


 


Eğirdir Belediyesine ait her iki soğuk hava deposunda ve paketleme tesisinde sorumlu müdür olarak görev alan Raşit Türker, tesisler hakkında şunları söyledi “ Eğirdir Belediyesine devir teslim işlemleri gerçekleştirilmiş olan soğuk hava depolarımızın işletmeciliğinin sorunsuz işlemesi ve halkımızın her hangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için tesislerimizin baştan sona yenileme çalışmaları büyük bir itinayla gerçekleştirilmiştir. İnşallah dönemimizi sorunsuz bir şekilde geçireceğiz ki bu da bizim için önemli bir referans olacaktır önümüzdeki yıllara.


 


Halkımızın hizmetine sunulmuş olan paketleme tesisimizde tam kapasiteyle gerek tüccarlarımıza ve gerekse müstahsilimize hizmet vermeyi sürdürmektedir. Son teknoloji kullanılarak hizmet veren tesiste bir makinede 23 kişinin çalışmasıyla saatte 5000 kg elmanın seçimi uygun hijyen koşullarında yapılıyor. Otomatik olarak kasayla makineye alınan elmalar yıkama, fırçalama ve kurutma işlemlerinden sonra bant sistemine aktarılıyor.


 


Bant sisteminde çürüklerinin ayrılmasının ardından elmaların kamera sistemiyle (fotoseller yardımıyla) renk ayrımları yapılıyor. Daha sonra ise kalibrasyon sistemine giren elmalar boyut ve gramajlarına göre ayrılıyor ve yine bant sistemi yardımıyla istenilen paketleme türüne göre ambalajlama işlemleri gerçekleştiriliyor.”dedi..