Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Bitkisel Atık Yağ toplama kampanyasına ilçe sınırları içerisinde en çok atık yağ toplayan okul olan İmam Hatip Lisesini renkli scaner printer (tarayıcılı yazıcı) ile ödüllendirdi.

  Programda konuşan Okul Müdürü Hasan Ceylan "Öncelikle tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Atık yağ toplama kampanyasında en fazla yağ toplayan okul olarak birinci seçilmenin halkı gururunu yaşıyoruz.  Öğretmenlerimizi de huzurlarınızda kutluyorum. Belediyemiz sağolsun okulumuzu ödüllendirdi. Çevremizi koruma adına bu tür faaliyetlere okulumuz olarak her zaman destek veriyoruz. Öğretenlerimizde sağ olsun çocuklarımızın duyarlı olmaları için çevre eğitimlerine ağırlık veriyorlar. Belediye Başkanımızı da bu konudaki hassasiyetinden dolayı kutlarım” dedi.                     

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise  “Biz yediğimizde de doğaya bırakıldığında da zararlı ve çok tehlikeli. Yağ yandıkça asit oluyor, canımıza okuyor. Eskiden yağ eskimezdi, bitinceye kadar kullanılırdı. Doktorlar bu işe el koydu ve atık yağın atılmasını öğrendik. Anneler babalar atık yağları nasıl olsa suya karışıp gidiyor diyerek lavabolara dökerse, kanalizasyonları tıkar arıtma tesisinde fuzuli enerji harcatır, arıtmadan doğaya bırakılırsa bırakıldığı yeri yakar.  Atık yağ toplama konusunu, anneyi babayı ikna ederek el birliği ile çalışmamız lazım. Eğirdir Belediyesi olarak her türlü mücadeleyi veriyoruz. Bu atıkların toplanmalarını çeşitli kampanyalarla sağlıyoruz. Topladığımız yağları verdiğimiz firmanın da çam sakızı küçük bir armağanı var. Bunu da okullarımıza veriyoruz, emeği geçen başta hocam olmak üzere tüm okul çalışanlarını ve öğrencilerimizi kutlarım " dedi. Başkan Şengöl daha sonra İmam Hatip Lisesi hediyesini takdim etti.