Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbarda kaçak avcılık yapıldığı bildirildi. Jandarma ekipleri anında gereğini yaptı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne 13.05.2020 Çarşamba günü Eğirdir Gölü Gelendost Kemer mevkiinde sahil şeridinde kaçak avcılık yapıldığına dair bir ihbar gelmiştir. Söz konusu ihbarı değerlendirmek üzere Su Ürünleri Kontrol ekiplerimiz hızlı bir şekilde hazırlıklarını yaparak İlçe Müdürlüğümüze ait Su ürünleri Kontrol Teknesi ile olay yerine hareket etmiş ve aynı zamanda karadan kolluk desteği alma adına Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına haber verilmiştir. Saat 16:00 sularında Gelendost İlçesi, Yenice Köyü, Kemer Mevkiinde söğütlüklerin bulunduğu sahil şeridinde ığrıp ile kaçak avcılık faaliyetinde bulunan şahıslar, teknemizin olay yerine yaklaştığını fark etmeleri üzerine suya atarak çekmeye hazırlandıkları ığrıpı bıraktılar ve bu amaçla kullandıkları tekneyi de suya batırarak olay yerinden kaçtılar. Ekiplerimiz olay yerine gelerek kaçak avcılıkta kullandıkları ve suda bıraktıkları ığrıpı kontrol teknesine almışlardır. Akabinde Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de olay yerine gelmesi ile söz konusu mevkide hem karada hem sudan alan tarama çalışması yapılmıştır. Söz konusu taramalar neticesinde suya batırmış oldukları kaçak avcılıkta kullandıkları tekne tespit edilerek 1380 sayılı Su ürünleri Kanunu gereği el konulmuştur. 

Ayrıca aynı tarihte Eğirdir Gölü’nde gece devam edilen su ürünleri denetimde 800 metre uzatma ağına el konularak içerisinden çıkan su ürünleri canlı olarak göle iade edilmiştir.

İlçe Müdürümüz Ufuk AKÇİMEN, konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermiştir.

“Bilindiği üzere Eğirdir Gölü’nde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaktır. Ayrıca avcılığın serbest olduğu dönemde de Bakanlığımıza ait 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğde iç sularda su ürünleri avcılığında ığrıp kullanımının yasak olduğu ifade edilmektedir.  Avcılığın yasak olduğu bir dönemde kullanımı yasak olan bu av araçlarıyla kaçak avcılığın yapılma girişimleri özellikle gölümüz için son derece önemli olan sazan balığı ve diğer türlerin gerek üremelerinin engellenmesi gerek de mevcut stokların hunharca katledilmesi açısından balık popülasyonlarına büyük zarar vermektedir. Bu sebeple sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilebilmesi adına gölümüzde mevcut balık stoklarının korunması ve popülasyonların devamlılığının sağlanması için kaçak avcılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir. Daha etkin mücadele için tespit edilen kaçak avcılık girişimlerinin İlçe Müdürlüğümüze bildirilmesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.”