Eğirdir Gölü'nde sabah saatlerinde gezintiye çıkan karabatakların toplu halde balık avlamaları ilginç görüntü oluşturdu.

Karabataklar bir uyum ve ahenk içerisinde gölde ilerleyerek, yaptıkları dalışlarla avlarını arıyor.Isparta'nın Eğirdir Gölü rüzgara ve ışığa göre renk değiştirdiği için aynı zamanda 'yedi renkli' diye anılıyor.

Eğirdir Gölü çevresini üreme, barınma ve konaklama alanı olarak kullanan 150'den fazla kuş türü var. Sabah erken saatlerde gölde gezintiye çıkan karabataklar ise ilginç bir görüntü oluşturuyor.

Bir uyum ve disiplin içinde gölde ilerleyen karabataklar, sık sık suya dalış yaparak bir süre suyun içinde kaldıktan sonra tekrar yüzeye çıkıyor. Bu görüntüler gölde sabah yürüyüşüne çıkanların da dikkatinden de kaçmıyor. Türkiye'nin en büyük doğal tatlı su göllerinden Eğirdir Gölü'nde meke martı, küçük karabatak, erguvani balıkçıl, akbalıkçıl, ak kuyruksallayan, ebabil, ağaçkakan, kum kırlangıcı, küçük balaban, küçük kerkenez, ala doğan, yeşil ördek ve kaz türleri bulunuyor.

Yer yer sazlıklar ve nilüferlerle kaplı gölün çevresi çok zengin bir bitki örtüsüne sahip. 91 farklı tıbbi-aromatik bitki arasında sümbül, kekik, salep, karabaş otu, altın otu yer alıyor. Göl ve çevresi doğa yürüşleri, yüzme, yamaç paraşütü, dağcılık, ip inişi, avcılık, binicilik, bisiklet, sörf, kürek, foto safari, olta balıkçılığı için oldukça elverişli.