BELEDİYE BAŞKANI ÖZMERAL “BEN ÖNCE  HALKIMI DÜŞÜNÜRÜM”

ASYA FABRİKASI’NA 1998 YILINDA BELEDİYE’NİN SINIRSIZ OLARAK TAHSİS ETTİĞİ KALİTELİ İÇME SUYUNU BAŞKAN ÖZMERAL GERİ ALMAYA ÇALIŞIYOR
1998’de sembolik denecek para alınmış.

Eğirdir Kızılçubuk Mahallesi Mücevre Mevkiinde halkın ihtiyacını karşılamak maksadıyla İller Bankası marifetiyle Belediye adına yıllar önce açılmış olan yüksek potansiyelli ve kaliteli içme suyunu hâlâ bütünüyle Tepeli Köyü’ndeki Asya Meyve Suyu Fabrikası tek elden kullanmaya devam ediyor.

Halkın kullanımı için açılan içme suyu kuyusunun Belediye Meclisi’nin 1998 yılında aldığı kararla sembolik denilebilecek tek bir sefere mahsus bedelle ve ucu açık, yılı belirtilmemiş şekliyle sınırsız olarak ASYA Meyve Suyu Fabrikası’na tahsis edildiği belgelerle ortaya çıktı.

Halkın öncelikli ihtiyacı olan kaliteli içme suyunu Belediye’nin Asya Fabrikası’na tahsis etme yetkisinin olamayacağı düşüncesiyle konuya el atan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Ben önce halkımı düşünürüm. Asya Meyve Suyu Fabrikası için alınan karar ve tahsis işlemi yaptığımız araştırma ve incelemelerden sonra Meclisimizin 06.09.2011 tarih 38 numaralı kararıyla iptal edilmiştir. 1998 yılında sadece bir sefere mahsus sembolik denilebilecek bir bedel karşılığında hem de yıl sınırı olmadan su kuyusu bütünüyle fabrikaya verilmiştir.

Bu kuyu Soğucaksu’dan 500-600 metre kadar ileride olup, saniyedeki su kapasitesi ve kalitesi yüksektir. Biz, Asya Meyve Suyu Fabrikası’na kullanacağı su talebini bildirmesi halinde ücreti mukabilinde suyunu vermeye devam edeceğiz. Zaten şu anda kuyuyu teslim etmedikleri için kendi tasarruflarında bulunuyor. Fabrika, hâlâ ortalama kullanacağı su miktarını Belediyemize bildirmediği gibi kuyunun kullanımını da Belediye’ye bırakmadı.

Kuyu ile Soğucaksu’daki, su deposu arasında Mücevre yolu kenarından yeni hatlarımızı döşedik. İçme suyu kuyusu Belediye’mize teslim edildiğinde buradan çıkan suyu halkımızın kullanımına vereceğiz. Soğucaksu’daki kuyularımızın bazıları kapalıdır. Buradaki kuyuların verimi düşüktür ve düşündürücüdür. Fabrikanın aldığı kaliteli suyu mutlaka halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Biz, Belediye’mizin haklarını saygıdeğer halkımızın adına korumakla vazifeliyiz. İcraatlarımızdan kimsenin alınganlık yapmaya, kötüye yorumlamaya hakkı yoktur.

Meclis kararımızı oy çokluğu ile aldık. Belediye’mizin bütün kaynaklarına sahip çıkılacak ve kaymaklar halkımızın hizmetinde kullanılacak. Biz doğru iş yaptığımıza inanıyoruz. Eğer bir yanlışlığımız olursa hem de özür dileyerek düzeltmeye hazırız. Kimseye ayrıcalıklı davranılmayacağı bilinmelidir.” dedi.