Ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pideye zam geldi.

Son iki senedir 1 lira 25 kuruş olan 300 gramlık Ramazan pidesi bu sene 1 lira 50 kuruş oldu.

MALİYETLER %100 ARTTI

Zam kararının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, pide yapımında kullanılan un, maya, susam gibi ana hammaddelerde % 100’ü aşan zamların olduğunu söyledi.

2.5 liralık fiyatın komisyon kararınca belirlendiğine vurgu yapan Erdeğer; “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Mehmet Aybatılı’nın önderliğinde yönetim kurulu üyelerinden oluşturulan komisyonun almış olduğu karar doğrultusunda pideye zam yapıldı’ dedi.

PİDE FİYATINI HEM ÜRETENİ HEM DE TÜKETENİ DÜŞÜNEREK BELİRLEDİK

Hem üretip satanı hem de satın alıp tüketeni düşünerek, kılı kırk yararak yapılan zammın gerekçelerini açıklayan Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer; ‘2 sene önce pidede kullanılan 50 kilogramlık un çuvalının fiyatı 60 liraydı şimdi 105 lira oldu. 35 lira olan maya şimdi 70 lira, susamın kilogram fiyatı 7 liraydı şimdi 15 lira, kağıt ambalajın fiyatı 5 lira 75 kuruştu şimdi 15 lira, poşet 6 liraydı şimdi 15 lira oldu. Ayrıca doğal gaz ve mazota yapılan %40’lık zam var. Bu nedenle bizde oda olarak pideye makul oranda zam yaptık’ diye konuştu.

EKMEK ZAMMI RAMAZAN AYINDAN SONRA UYGULANACAK

Ekmek fiyatlarında alınan zam kararının Ramazan ayından sonra uygulamaya konulacağını belirten Erdeğer; ‘Son bir yıldır 1 lira 25 kuruş olan 250 gramlık ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruş oldu. Bu zam Ramazan Bayramından sonra uygulamaya konulacak’ dedi.

ASKIDA EKMEK UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

 Askıda ekmek uygulamasının devam ettiğini hatırlatan Erdeğer; ‘Osmanlı döneminden, atalarımızdan bize miras kalan askıda ekmek uygulaması devam ediyor. Özellikle Ramazan ayında hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız için bu bir fırsat. Ekmek ve pide alamayan ihtiyaç sahibi herkes mahalle muhtarlığıyla irtibata geçerek veya 55 fırınımıza giderek ihtiyacı kadar alabilir’ dedi.

 Isparta merkezde 55 fırında yaklaşık 600 kişi istihdam edilmekte. Ara elemanlarla birlikte istihdam ortalama 1000 kişiye kadar çıkabilmekte.