Bu sabah Eğirdir'de Ak Parti ilçe başkanı ve Bazı Ak Partili Esnafın işyerine mühür vuran Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bu konuyu gündeme taşıyan Haber32'yi ve diğer siteleri 50 - 100 lira para alarak haber yaptığımızı iddia etti.

Ömer Şengöl'e buradan sesleniyoruz, Haber32 olarak Eğer dün yada bugün herhangi bir haber için herhangi bir yerden kurumdan kişiden, talimat yada para aldığımızı ispat edemezsen namertsin, canını yaktığın esnafın bu durumunu haber yapmak bizim vicdani sorumluluğumuz, o esnafın işyerini kanuna uygun hale getirmek için mühürlediysen şunu söyle, Zabıtıma, imar ekibime talimat verdim, Eğirdirde uygunsuz işyeri bırakmayacağım bu yüzden tüm esnafın balkonunu penceresini ölçtüm sadece Ak Partililerin işyerleri uygun değil o yüzden buraları mühürlüyorum diyebilirsin.

Eğirdir'de heryer doğru düzgün sadece Ak Partili 2 esnafın yeri sıkıntılıysa buraları mühürleme, komple kürü, ama biliyoruz ki bu konularda yetki, denetim yada görmezden gelme insiyatifi Belediyelerde Tüm Türkiyede milyonlarca işyerinin bu şekilde başkasına zararı olmayan fazlalıkları var, ama insanlar buralardan rızık temin ediyorlar buraları mühürleyip insanları üzmeye gerek yok.

Ama diyorsan ki ben hakkıyla yöneteceğim herşey kitabına uygun olacak, o zaman sana oy veren arkadaşlarında işyerlerine elinde metre olan o arkadaşlardan yolla birde oraları ölçtür. Sadece sen uyanık geçinip geriye kalan herkesi ahmak sanma başkan. Ama maksadın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, bağcıyı dövdüğünü görüp bunu anlatanlarıda 50 - 100 lira alıp doğruyu parayla söylediğimizi iddia ediyorsun.

Tekrarlıyoruz bize haber yaptırmak için bugüne kadar kimse sen gibi cin fikirli olup para teklif etmeyi akıl edemedi. Bu ithamından sonra kalitenide görmüş olduk. Para aldığımızı, emir aldığımızı söyleyen 1 kişi bulamazsınız, çünkü Haber32 haberlerini bir hesapla yapmaz vicdanına danışarak yapar, iddianı ispatlamakla mükellefsin parayla haberini yaptığımız 1 kişiyi bul, ama bulamazsan müfterisin, namertsin ve böyle birini bulamayacaksın.

İŞTE ŞENGÖL'ÜN O BASIN AÇIKLAMASI

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl bazı internet sitelerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Ak Parti’li esnafların dükkanlarını mühürletiyor haberlerinin kaynağından alınmadan internet sitelerine sipariş haber olarak yaptırıldığını söyledi. 

Başkan Şengöl Haberlerle ilgili olarak; Bu gün Isparta’da yayın yapan isimli haber sitelerinde “ Ömer Şengöl Çıldırdı” ve “Ömer Şengöl Bakın Ne yaptı” başlıklı haberlerin tek taraflı yapıldığını ve kendisine cevap hakkı doğmasından dolayı açıklama yapma gereksimi duyduğunu dile getirerek “ Önceden ağzı olan konuşuyordu, şimdi haber sitesi olan iftira atıyor. Ben burada ne sitecilerin, ne paralelcilerin oyları ile göreve gelmedim.  Aslan gibi çalıştım, Eğirdirli takdir etti, göreve geldim.  Seçimden öncede Ak partililer, Gök partililer, Sarı partilerin yaptığı kanunsuz işlemlere göz yumacağım falan demedim. Belediye kanunun bana verdiği yetkileri göz önüne alarak bazı şikayet ve olumsuzlukları değerlendirdim, İmar kanunundaki şartlar uygulansın diye yetkililere emir verdim.  Ne seçimin öncesinde nede sonrasında böyle bir düşüncem vardı nede kimin aldığı oydan dolayı. Ne diyor başkan akşam ben 76 milyon insanın Cumhurbaşkanı seçildim verende sağ olsun, verme yeden diyor. Bende Eğirdir’in belediye başkanı seçildim, kanunun bana verdiği yetkileri uygulayacağım. O seçimden sonraki konuşmamda burada yazılı, her şey bitti bundan sonra siyaset falan düşünmem dedim. Arkadaşlar ben falan partiliyim benim ayrıcalığım olacak diyorlarsa veya düşünüyorlarsa bu iş olmaz, yasaları uygularız dedik.  

Bazı sitelerde eften püften sebepler yazmışlar,  Bu cehalettir. Benim telefonum açık arasın sorsunlar eften püften sebep mi? diye. Böyle bir şey yok. Bunlar ne imarcı neden kanunları uygulayanlar. Bizim yaptığımız hata ise giderler mahkemeye başvururlar, işyerlerini açtırırlar. Şimdi bunlar arkadaşlara iyilik yaptıklarını zannediyorlarsa diğer arkadaşları kuyuya iterler. Pehlivan restoran için imar kanunu açık, belediye muttali oldu mu kaçak inşaatı mühürler diyor. Diğeri yıllar önce otel açmış, asansör yok, gece gece asansör yaparmış, şikâyet geldi, BİMER’den şikâyet geldi bizde gittik baktık doğruymuş. Bir binada gece gece asansör yapmak eften püften sebep değil, bu eften püften sebep ise haber sitecileri kara cahil.

Bu siteciler gelsinler şu eften püften sebebi bize öğretsinler, yada başkanım biz 50-100 lira para aldık bu haberi yaptık, gaza gelmişiz özür dileriz desinler.

Bizim yaptığımız 3194 sayılı kanunda çok açık, metre metre ölçtürdüler yazmışlar, ölçecek çünkü bunu kanun istiyor. Onlar biz falan partiliyiz bizim üstünlüğümüz var diyorlarsa benim belediye başkanlığım da avucunu yalarlar. Bizim yaptığımız kanunsuz ise versinler mahkemeye açtırsınlar dükkanlarını yada asansörlerini” şeklinde açıklama yaptı.
Eğirdir Belediye Basın Bürosu