Uluslar arası Eğirdir Triatlonu 05 Ağustos 2007 tarihinde yapılacak. Düzenlendiği ilk günden beri sürekli aşama kat ederek deneyim ve tecrübe kazanan Eğirdir Belediyesi, 2006 yılında ve öncesinde yaptığı başarılı organizasyonla pek çok organizatörlerin takdirini kazanarak bu yıl Triatlonu uluslar arası boyuta taşımayı başardı.


  Eğirdir Triatlonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ömer Şengöl “Eğirdir sporun her alanın da olduğu gibi Triatlon sporuna da müsait coğrafyası ile şanslı bir ilçe konumundadır ve biz bu şanslı coğrafyanın bize sunduğu imkanları sonuna kadar değerlendirerek ilçemizi her alanda tanıtmak istiyoruz” dedi.


   Başkan Şengöl uzun uğraş ve çabalar sonucu Eğirdir"de bu dönem yapılacak olan uluslar arası Triatlon müsabakalarının Eğirdir'e ayrı bir renk katacağını dile getirerek “Bu güzel ilçe her şeyi hak ediyor. Yeter ki biz Eğirdirliler olarak bu tür organizasyonlara sahip çıkalım ve destek verelim.


  İnanıyorum ki bu tür etkinlikler ile Eğirdir adı sürekli gündemde kalacak ve bu vesile ile de Eğirdir ilçesi gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında tanınan bir ilçe konumuna gelecektir “dedi.