İç sularda sazangillerin 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında avlanması yasaklandı.

     Eğirdir Tarım Müdürü Uğur Turgut yaptığı yazılı açıklamada, 21 Ağustos 2008 Tarih ve 26974 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2/1 ve 2/2 Numaralı Tebliğ gereği 15 Mart tarihinden itibaren Isparta il sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağının başladığını bildirdi.

Turgut, tebliğe göre, Isparta il sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazangiller ile sudak avcılığının yasaklandığını kaydetti.

     Açıklamada, tüm iç sularda 1 Kasım ? 30 Haziran tarihleri arası kerevit avcılığı yasaklanırken, tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yaparak, şnorkel ve su tüfeği kullanarak avcılık yapılmasının da yasaklandığı belirtildi. Av yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılmasına da yasak getirildiği vurgulandı.

     ''Menşei Belgesi'' alınarak avcılığın yasak olduğu yerlere sevk edilen su ürünlerinin satışı için, satışın yapılacağı yerin İl Müdürlüğü'nden ayrıca izin alınmasının zorunlu olduğu bildirilen açıklamada, avcılığın yasak olduğu dönemlerde gemiler, istihsal yerlerinde her türlü av malzemesi, alet, edevat, yemler ve takımlarının bulundurulmasının yasak olduğu kaydedildi.

Açıklamada, öte yandan tüm iç sularda su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesinin de zorunlu olduğu bildirildi.