Eğirdir Belediyesinin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde hizmet veren, Mavi Göl Oteli'nin kira sözleşmesini iptal etmesi belediye ve üniversite arasında gerginliğe neden oldu.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğirdir Belediyesi tarafından daha önce üniversiteye sembolik bir bedelle kiralanan Mavi Göl Uygulama Oteli'nin sözleşmesinin Eğirdir Belediyesince tek taraflı olarak iptal edildiğini öğrendiklerini söyledi.
     Bu uygulamayı doğru bulmadıklarını ifade eden Baydar, üniversite yönetimi olarak da Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ile Eğirdir Meslek Yüksek Okulu'nun tüm öğrencilerini 1 Şubattan itibaren Isparta merkez ve diğer ilçelerdeki okullara kaydırma kararı aldıklarını belirtti.
     Baydar, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Daha önce üniversitemize 30 yıllığına tahsis edilen Mavi Göl Uygulama Oteli, Eğirdir Belediyesi'nin meclis toplantısında iptal edilmiş. Mavi Göl Uygulama Oteli olmadan öğrencilerimizin Eğirdir'de öğrenim görmesi mümkün değildir. İstenmediğimiz, destek görmediğimiz yerde kalamayız. Yenişarbademli Belediye Başkanı beni arayarak 'Belediye binasını boşaltalım, hocam buraya bir bölüm açalım' diyor, Eğirdir Belediyesi ise 'Bu bina üniversiteye peşkeş çekilmiş' diyor.''
     Öğrencilerini asla mağdur etmeyeceğini ve bu nedenle SDÜ Yönetimi olarak da Eğirdir'deki öğrencilerin başka okullara kaydırılması yönünde karar aldıklarını açıklayan Baydar, 1 Şubat 2010 tarihinden sonra Eğirdir'de bir tek öğrencinin bile kalmayacağını belirtti.
     Mavi Göl Uygulama Oteli'nin eğitim yuvası olduğunu hatırlatan Baydar, daha önceki dönemlerde belediyelerden destek aldıklarını, ancak şu anki belediyenin hoş olmayan tutum içinde bulunduğunu bildirdi. Binayı kiralamaktan vazgeçtiklerini söyleyen Baydar, ''Mavi Göl Otel, süresiz, şartsız, kirasız üniversiteye tahsis edilmediği sürece kararımızdan asla vazgeçmeyeceğiz'' diye konuştu.
    
     -''NİYETİMİZ ORAYI SDÜ'DEN ALMAK DEĞİL''
    
     Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de AA muhabirine yaptığı açıklamada, SDÜ'nün kullanımında olan Mavi Göl Uygulama Oteli'nin kira sözleşmesinin feshiyle ilgili herhangi bir kastın olmadığını söyledi.
     Eğirdir Belediyesi olarak kira sözleşmesi 10 yılı geçmiş kurumlarla yeni bir sözleşme imzaladıklarını bildiren Özmeral, bu iş yerleri arasında Mavi Göl Uygulama Oteli'nin de bulunduğunu, bu nedenle sözleşmelerini iptal ettiklerini ifade etti.
     SDÜ'ye karşı herhangi bir kasti uygulamanın söz konusu olmadığını belirten Özmeral, şunları kaydetti:
     ''Niyetimiz orayı SDÜ'den almak değil. Biz sadece kanuni işlemi yaptık. Ben eğitimci bir insanım. Eğitim kurumuna karşı herhangi bir olumsuz tavır içinde olmam mümkün değildir. Yeniden oturup yasal çerçeve içerisinde sözleşme imzalarız. Ancak üniversite yetkililerinin daha durumu net olarak bilmeden, bizi arayıp bilgi almadan basın yoluyla bizimle konuşmaları veya konuyu gündeme getirmelerini doğru bulmuyorum.''