EĞİRDİR’E DOĞALGAZ NASIL GELİR?...

            Zeki TARHAN – ANKARA

              Eğirdir’ de bir “DOĞALGAZ” tartışmasıdır gidiyor…”Yalvaç;  halkıyla birlikte ve de “YEREL YÖNETİMİ” ile tüm toplumsal güçleriyle birlikte el  ele verip de bunun üstesinden geliyor da, EĞİRDİR BUNU NEDEN-NİÇİN-NASIL BAŞARAMIYOR?!!!” Eğirdir halkı, şu anda bunu sorguluyor…

            Eğirdir halkı ve EĞİRDİR ORTA SINIFI’ nın dillendirdiği bir söylem var, söylem şu: “…Misyonu fotoğraf çektirmek, vizyonu ise o fotoğrafa yazı metni yazdırmak !!!”

         Aslında Eğirdir  halkı, yukarıdaki sorunun yanıtını, iki sözcükle ne  güzel de veriyor değil mi?...

                                                              ***

         Şimdi gelelim radikal çözüme. Köktenci çözüm şudur: EĞİRDİR GÖLÜ, nasıl bir Göl’dü?!!! Birinci sınıf, temiz içme suyu rezervuarı. Şimdiki durumu, hepimizin bildiği gibi içler acısı. Neredeyse, ötrofikasyon  sürecini tamamlamak üzere…Bunu tartışacak değiliz.

          Sıkı durun, tek çözümü var EĞİRDİR’’İN DOĞALGAZ’a kavuşmasının: “EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ” nin revize edilmesi… Bildiğiniz üzere,”Eğirdir Gölü Özel Hükümleri” ni uygulamaktan sorumlu makam, Isparta Valisidir. Önceki Valimiz sayın OĞUZ, “EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ” çalışmalarında, EĞİRDİR’E DOĞAL GAZ’IN ŞART VE DE KAÇINILMAZ OLDUĞUNU VE BU HÜKMÜN MUTLAKA ÖZEL HÜKÜMLERE KOYACAĞINI, TÜM PAYDAŞLAR HUZURUNDA KAMUOYUNA DEKLARE ETMİŞ  VE DE ANGAJE OLMUŞTU. Ama, ne hikmetse bu başarılamadı.

          Şimdi, tren kaçmış değil. Eğirdir’in tüm toplumsal güçleri, BİR OLUN, DİRİ OLUN…HEYETLER OLUŞTURUP, DEMOKRATİK BASKI GURUBU OLARAK, ÖNCE ISPARTA VALİSİNİN KAPISINI ÇALIN VE ANKARA YOLUNU TUTUN…MERKEZİ OTORİTE’YE ŞUNU DİYECEKSİNİZ: “…EY ANKARA, ELEKTRİK ABONELİĞİ VE ONU BAZ ALAN ORANSAL KRİTERLER, EĞİRDİR SÖZ KONUSU OLUNCA, İSTİSNA TEŞKİL EDER…LÜTFEN, EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİNİ REVİZE EDİN, DOĞAL GAZ’IN EĞİRDİR İÇİN OLMAZSA OLMAZ  VE DE KAÇINILMAZ OLDUĞU HÜKMÜNE YER VERİN ÖZEL HÜKÜMLERDE…”

                                                         ***

         İşte bu kadar basit, yapacağınız iş !!! Ama, hemen kolları sıvayın…Bu iradeyi gösterin ve derhal harekete geçin…Elinizi çabuk tutun…

        Ee, düşünme artık canım !!! Hadi ama…