Bu hafta sonu pınar pazarına gittim.  Anladım ki eğirdir’ de bir belediye başkanı iki defa üst üste neden seçilemiyor. Yılların pınar pazarı neden çamur deryası diye soruyor gelen bir Adana'lı Vatandaşımız.

Gelen turistler var duymuşlar gelmişler ama bin pişmanlar. Saat 10 gibi birkaç kamyon hafriyat getirildi, onu da oradaki esnaftan bir tanesi zabıtaya isyan etmiş ondan sonra girişimde bulunmuşlar.

Hadi önceki başkanları boş verin ama mevcut başkan iktidarın partisinden, ne istese yaptırır diye düşünülen bir kişi ama nedense bir pazara uğramıyor herhalde ki durumu görmüyor.

Diğer taraftan o pazarda görevli zabıtalara ne demeli. Onlar buranın böyle olduğunu görmüyorlar mı?

Diğer taraftan esnafta kabahatli. Peki neden birleşip bir dilekçe vermiyorsunuz, ama onlarda haklı onları bir daha pazara sokmazlar belkide öyle yaparlarsa.

Sonra Eğirdir halkıda biraz bu konuda pasif sanki.

YAPILMASI GEREK NE? (Bence)
Önce adam gibi drenaj yapılabilmesi için kanallar açılmalı pazar içerisine, suyu dışarıya kanalize etmek için sonra pazarın bu engebeli hali ortadan kaldırılmalı.

Gerekirse belediye oraya çim taşı döşemeli. Eğirdir’ de taş üreten bir yer var anlaşsınlar uygun fiyata bu işi bağlasınlar.

Burada bir konu ön plana çıkıyor. Yollara asfalt döke döke etraftaki yerler çukurda kalıyor. Pınar pazarı da bu durumda. Özellikle şehir içlerinde bu büyük bir problem.

En güzeli eğirdir içinde olduğu gibi asfalttan arındırılmış sokaklar ki asfaltın üzerine taş döşemek yerine önce asfaltı kaldırıp, eski seviyeye indirmek ardından taş döşemek.

Isparta matbaalar caddesindeki gibi asfaltın üzerine taş döşemek değil. Umarım yetkililer bunları dikkate alır.

(Eğirdirli Adlı Haber32 Okuyucu tarafından yazılmıştır)