2017 bahar döneminde yapılan AÖF vize sınav sonuçları açıklandı mı? Açıktan eğitimine devam eden binlerce üniversite öğrencisinin gireceği AÖF vize sınav sonuç tarihi merak ediyor...

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF 2017) sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Bir çok bölümünde öğrencinin girdiği bahar dönemi AÖF sınavıları 29 Nisan ve 30 Nisan itibariyle yapıldı. Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği AÖF vize sınav sonucunu haberimizde bulunan bağlantıdan öğrenebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haber7.com'dan takip edebilirsiniz. İşte üniversite sınavı ile ilgili tüm detaylar

Son dakika gelen açıklamalar neticesinde AÖF sınav sonuçlarının 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor

AÖF sınav sonuçlarını https://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden veya iOS ve Android Market platformundaki Anadolu uygulamasından öğrenebilirsiniz. Gerekli olan tek şey sizden istenen bilgileri doğru girmek.

AÖF SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 03-04 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

AÖF'DE AÇIK UÇLU SORU DÖNEMİ

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

AÖF CEVAP KAĞIDI PUANLAMASI NASIL YAPILACAK?

Puanlama işlemi, komisyon üyeleri tarafından ortak kararlar ile hazırlanmış olan dereceli puanlama anahtarına göre yapılacaktır. Aday tarafından cevap kağıdına yazılan ve istenilen bilgi dışında kalan yorumlar değerlendirmeye alınmayacak ve puanlama işlemi yapılmayacaktır. Açık uçlu sorular öğrencilerin bilgilerini hangi derecede ifade edebileceklerine bağlı şekilde 5 seviyede puanlanacaktır. Açık uçlu bir soru için alınabilecek en yüksek puan, iki tane seçmeli sorudan alınabilecek puana eş değer olacaktır.

Üç ders sınavına girebilmek için şartlar nelerdir?

Başarısız olduğu derslerden 3 ders sınavına girebilmek için öğrencilerin güz ya da yaz döneminde bu derslere kayıt yaptırması gerekiyor. Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesinden yapılan duyuruda ders notları DZ veya YZ olan öğrencilerin bu sınava giriş haklarının bulunmayacağı da hatırlatıldı.

Sınava giren öğrencilerin alacağı sonuçlar ise ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları dikkate alınarak değerlendirilecek.

KAYNAK:Haber7