1. Çocuğunuz artık 2, 3 ve muhtemelen 4 yaşın inatçı ve hırçın karakterini üzerinden atmış görünüyor. Daha olgun ve daha bilinçli bir birey olma yolunda.

2. Sosyal yaşam kurallarının farkında ve sizden daha çok izin istemeye başlıyor!

3. Kapılarını dış dünyaya alabildiğine açıyor. Arkadaşlarıyla birlikte daha mantıklı hareket ediyor ve başı sonu belli oyunlar oynayabiliyor.

4. Başladığı işi yarım bırakma huyu yavaş yavaş kayboluyor. Artık işlerin sonunu getirmeyi öğrendi.

5. Yaşam merkezlerinde hala siz ebeveynleri var. Her ne kadar birtakım arkadaşları olsa da üzülmeyin, siz hala onun en değerlileri, kürkçü dükkanısınız. 5 yaş çocuğu henüz evine bağlı, ebeveynine sadık bir bireycik.

Pakolino Aktivite Kutusu Gururla Sunar

5 yaşındaki bir çocuk bir nevi çocukluk yolunun yarısında sayılıyor. Bu yaşına kadar öğrendiği pek çok şey olmakla birlikte daha önünde kat edeceği uzun bir yol var. Pakolino'nun eğitici ve eğlendirici aylık aktivite kutusu ile bu yolda ona ve kendinize destek olabilirsiniz.

Çocuklar için her ay farklı bir tema ile belirlenen ve içinde 3 farklı aktivite bulunan 3-7 yaş arası çocuklar için pedagog onaylı oyun kutuları, sürekli üyelikle düzenli olarak alınıp içindeki aktiviteler yapıldığında, çocuğunuzun 7 önemli gelişim alanına katkıda bulunuyor. Her ay evinize ücretsiz kargo ile gönderilen oyun kutusu çocuğunuzla birlikte kaliteli zaman geçirmenizi sağlıyor.

Sosyal Bir Varlık Olarak 5 Yaş Çocuğuna Doğru Yaklaşım

Çocuğunuzun artık kendi beğenilerinin, sevdiği ve sevmediği yemeklerin, kıyafetlerin, aktivitelerin olduğunu aklınızda bulundurup ona göre davranın. Onu ve birey olma macerasını ciddiye alın. Yeri geldiğinde onu takdir etmekten çekinmeyin. Başkalarının yanında bağırıp çağırmak gibi duygularını incitecek davranışlardan kesinlikle uzak durun. Kendini iyi derecede ifade edebilen ve sürekli bir şeyler anlatmak isteyen çocuğunuzla bol bol konuşarak onun dil gelişimini hızlandırın.

Kitap okumak gibi bazı olumlu alışkanlıklar kazanmak için ideal bir yaşta. Her fırsatta ona kitap okuyarak hem bu alışkanlığı kazandırın, hem de onu hayal gücünü çalıştırmaya teşvik edin.

Artık bağımsız bir dünya görüşüne sahip olan 5 yaş çocuğunuzu eğitici aktiviteler aracılığıyla biraz daha bilinçlendirin. Pakolino'nun mart ayı teması olan Gizli Görev ile ona fen ve matematiğin gizemli kapılarını aralayabilir, onun keşif ve merak duygularını besleyebilirsiniz.